E-ticaret markaları için yatırım ve birleştirme şirketi RubiBrands, 23 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret markaları için yatırım ve birleştirme şirketi RubiBrands, Türkiye e-ticaret pazarında tohum turunda 23 milyon dolar yatırım aldı.
E-ticaret markaları için yatırım ve birleştirme şirketi RubiBrands, 23 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret markaları için yatırım ve birleştirme şirketi RubiBrands, Türkiye e-ticaret pazarında tohum turunda 23 milyon dolar yatırım aldı.  Şu ana kadar 7 marka satın alan RubiBrands'in, ABD, İngiltere ve Türkiye’den yatırımcıların katıldığı yatırım turunda, JAM Fund (Tinder kurucusu Justin Mateen’in girişim sermayesi fonu), Atempo Growth, D4 Ventures, Esas Ventures ve Alarko Ventures’ın yanı sıra, Softbank, Lazada ve Merama’dan melek yatırımcılar da yer aldı.

Yetkin Güneş, İrtek Uraz, Berkay Tulay ve Emre Ekmekçi tarafından kurulan RubiBrands, başarılı e-ticaret markalarına ortak olup, yatırım yaparak onları hiper-büyüyen pazar yerlerinde geliştirmeye odaklanıyor. RubiBrands, özellikle Orta-Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Türkiye’de üretilen ve Amazon’da başarılı olan markalara yatırım yaparak onları küresel markalara dönüştürüyor.

Dünyada henüz çok yeni olan bu iş modelini uygulayan yaklaşık 100 şirket var. Bu şirketler büyük oranda sadece FBA (Fulfillment by Amazon) odaklı çalıştıkları için bu iş modeline “Amazon Marka Toplayıcısı” (Amazon Aggregator veya Roll-Up) deniyor. İş modeli hakkında bilgi veren RubiBrands CEO’su Yetkin Güneş, “RubiBrands olarak sadece Amazon’da başarılı olmanın yetmediğini, bölgesel lider pazar yerleri ve doğrudan tüketici kanallarında büyümenin esas fırsat olduğunu düşünüyoruz. Ekibimizi ve operasyonlarımızı buna göre kurarak şu ana kadar Amazon (ABD, İngiltere, Almanya, BAE) ile bölgesel büyük pazar yerleri Allegro, Zalando, Noon, Jumia, Trendyol ve Hepsiburada ve hızlı e-ticaret oyuncuları Getir gibi 15’ten fazla kanalda operasyonlarımızı başlattık.” dedi.

12 ay içinde 25 markaya, yıllık 12 milyon adet sevkiyata ve 110 milyon dolarlık satışa ulaşmayı hedefliyor

RubiBrands Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İrtek Uraz ise cirosu yüksek, pazar yerlerinde başarılı ve karlı markalar almayı tercih ettiklerini, bununla birlikte girişimci dostu olduklarını da vurguladı. Yatırım modellerinin global rakiplerinden farklı olarak, marka sahiplerinin bir süre daha organizasyonda kalarak ürün ve pazar geliştirmeye odaklanması üzerine kurulduğunu dile getiren İrtek Uraz, önümüzdeki on iki ay içinde 25 markaya, yıllık 12 milyon adetlik sevkiyata ve 110 milyon dolarlık satışa ulaşmayı, bu sayede Türkiye’nin en büyük e-ihracatçılarından ve bölgenin önde gelen e-ticaret yatırım şirketlerinden biri olmayı hedeflediklerini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.