Elon Musk ve Twitter anlaşmasında son aşama: hissedarların onayı bekleniyor

Twitter yönetim kurulu 44 milyar dolarlık anlaşmanın tamamlanması için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na teslim ettiği yeni bir belge ile hissedarların anlaşmayı onaylamasını istedi.
Elon Musk ve Twitter anlaşmasında son aşama: hissedarların onayı bekleniyor

Bir süredir platformdaki botlar nedeniyle çekişme halinde olan Elon Musk ve yönetim kurulu sonunda anlaşmaya vardı. Kurul, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'na teslim ettiği yeni bir belge ile hissedarların anlaşmayı onaylamasını istedi.

Hatırlarsanız, Nisan ayında 43 milyar dolardan masaya oturan Elon Musk'ın, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldığını sizlere aktarmıştık. Bu anlaşmaya varma haberinden kısa bir süre sonra ise Elon Musk, Twitter anlaşmasının spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Haziran başında ise Elon Musk, Twitter'ı anlaşmadan vazgeçmekle tehdit etmeye başladı. Bunun nedeni yine platformdaki sahte kullanıcılardı. Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamak için "spam" hesaplar hakkında bilgi istediğini belirtiyor, sosyal medya şirketini ise bilgi edinme hakkını engellemekle suçluyordu. 

Bu çekişme neticesinde Twitter, sahte hesaplar konusunda Elon Musk'a tüm verileri ileteceğini açıkladı. Twitter, Elon Musk'a dahili verileri iletecek ve tüm gerçek zamanlı veri akışına erişim verdi. Böylelikle Musk'ın Twitter'da kaç kullanıcının sahte kullanıcı olduğunu görmesine izin verilmiş oldu.

Ayrıca Twitter yönetim kurulu 44 milyar dolarlık anlaşmanın tamamlanması için ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonuna teslim ettiği yeni bir belge ile hissedarların anlaşmayı onaylamasını istedi. Kurul Dokümanda "birleşme anlaşmasının kabulü için oy birliğiyle (oy birliğiyle) tavsiyede bulunduğunu" belirtiyor.

Şirket yönetim kurulu ayrıca hissedarların birleşme kapsamında Twitter tarafından görevlendirilen üst düzey yöneticilere ödenecek veya ödenebilecek tazminatın ve özel toplantının zaman zaman ileri bir tarihe ertelenmesinin veya özel toplantı sırasında birleşme sözleşmesinin kabulü için yeterli oy yoksa, gerekli veya uygunsa ek vekil talep etmeyi onaylanmasını önerdi. 

Hissedarların onayı, Twitter anlaşmasının tamamlanmasını sağlayabilir. Anlaşmanın tamamlanması ile Twitter'ın yeni yönetim yapısının nasıl şekilleneceği merak konusu. Zira Elon Musk, Twitter'ın yönetici olmak ile ilgilenmiyor ancak ürünün gidişatına yön vermeye odaklanacağını dile getiriyor. Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, platformun 2028 yılına kadar aboneliklerden yaklaşık 10 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.