Lise öğrencisi Türk geliştirici, projesini Tim Cook'a sundu

2020 ve 2021 yıllarının ardından bu yıl da Swift Student Challenge kazananları arasında girerek toplamda 3. kez Swift Student Challenge'ı kazanan Tarakçıoğlu, bu başarısı ile birlikte Tim Cook ile görüşecek kazananlar arasında yer aldı.
Lise öğrencisi Türk geliştirici, projesini Tim Cook'a sundu

Swift Student Challenge'ı kazanarak WWDC 2022'de ülkemizi temsil edecek 8 genç yeteneği geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. WWDC ve özellikle Swift Student Challenge ile birlikte genç geliştiricilere ulaşmak isteyen şirket, belirli Swift Student Challenge kazananlarını online olarak Apple CEO'su Tim Cook ile birlikte buluşturdu.

Online olarak Tim Cook ile görüşme fırsatı yakalayan Swift Student Challenge kazananlarını, Tim Cook için 2 dakika boyunca yarışmaya katıldıkları projeleri ile ilgili birer sunum gerçekleştirdi. Tim Cook'a sunum yapmaya hak kazanan Swift Student Challenge kazananlarını arasında ülkemizden bir lise öğrencisi de bulunuyor. 

Mehmet Bertan Tarakçıoğlu

"Swift Student Challenge'ı kazanarak WWDC 2022'de ülkemizi temsil edecek 8 genç yetenek" isimli haberimizde lise öğrencisi olan Mehmet Bertan Tarakçıoğlu'nun Swift Student Challenge'ın gediklilerinden olduğundan bahsetmiştik. 2020 ve 2021 yıllarının ardından bu yıl da Swift Student Challenge kazananları arasında girerek toplamda 3. kez Swift Student Challenge'ı kazanan Tarakçıoğlu, bu başarısı ile birlikte Tim Cook ile görüşecek kazananlar arasında yer aldı.

17 yaşında olan ve Ankara Zafer Koleji’nde 11. Sınıf IB (International Baccalaureate) öğrencisi olarak öğrenimine devam eden Mehmet Bertan Tarakçıoğlu, bu yıl Swift Student Challenge'a BlinkBoard projesi ile birlikte katıldı. Mehmet Bertan Tarakçıoğlu tarafından aktarılan bilgilere göre sadece göz kırparak konuşmanıza ve yazmanıza odaklanan BlinkBoard projesi, ilhamını ise Profesör Stephen Hawking'den aldı.

Stephen Hawking'in dünya ile iletişim kurmak için kullandığı yöntemin aynısını iPad'e taşımayı ve böylece ihtiyacı olan daha fazla kişinin kolayca erişebilmesini sağlamayı hedefleyen Tarakçıoğlu, BlinkBoard projesi ile birlikte bunu başarmış görünüyor.

BlinkBoard projesini GitHub'da tamamen açık kaynak olarak yayınlayan Tarakçıoğlu, yakın zamanda uygulamayı App Store'da ücretsiz olarak yayınlamayı da hedefliyor. Kısa süre önce online bir toplantıda Mehmet Bertan Tarakçıoğlu ile bir araya geldik.

BlinkBoard projesi ile ilgili tüm detayları iki dakika boyunca Tim Cook'a anlatan Tarakçıoğlu, Tim Cook ile bir araya gelmesinin unutulmaz bir deneyim olduğunu ve bu fırsata sahip olduğum için çok minnettar olduğunu bizlerle paylaştı. Webrazzi olarak Mehmet Bertan Tarakçıoğlu'u bu başarısından dolayı kutluyoruz.

İşCep’ten İş Bankası müşterisi olun
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.