Bağırsak sağlığı araştırmalarına odaklanan AMILI 10,5 milyon dolar yatırım aldı

AMILI, bağırsakta yaşayan 100 trilyon civarında olan bakteri, maya ve virüslere bağırsak mikrobiyomu (bağırsak florası) konusunda analiz yapıyor. LIM Fung Yen Jeremy tarafından kurulan şirket, analizleri bir veri tabanında topluyor.
Bağırsak sağlığı araştırmalarına odaklanan AMILI 10,5 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli bağırsak sağlığı araştırmalarına odaklanan AMILI 10,5 milyon dolar yatırım aldı. 10,5 milyon dolarlık yatırım, Vulcan Capital tarafından yönetildi. Tura Pruksa Group, TVM Capital Healthcare, Emtek Group, Capital Code, Pureland Group, Blue7, SEEDS Capital katıldı. 2019 yılında kurulan şirket, yeni gelen yatırımı Asya'daki varlığını genişletmek için kullanacak.

Vulcan Capital Genel Müdürü Tommy Teo, bu yatırımın onlar için önemli olduğuna vurgu yapıyor. Teo, Asya nüfusunu temsil eden bağırsak sağlığı araştırmalarında hala büyük bir boşluk olduğunu ve şirketin bu boşluğu doldurduğunu söylüyor. 

AMILI, bağırsakta yaşayan 100 trilyon civarında olan bakteri, maya ve virüslere bağırsak mikrobiyomu (bağırsak florası) konusunda analiz yapıyor. LIM Fung Yen Jeremy tarafından kurulan şirket, analizleri bir veri tabanı sanal bir kütüphanede topluyor. Bu verileri, bağırsak sağlığı konusunda çalışan akademik kurumlar, biyoteknoloji şirketleri ve gıda üreticileriyle paylaşıyor. Şirket, kurulduğundan bu yana 20'den fazla araştırma projesinde yer aldı.

Bağışıklık sistemini güçlendirip, insan vücudunun hastalıklara karşı korunmasında önemli bir rola sahip. Çünkü bağırsak florası bağışıklık sisteminin gelişmesi ve hayat boyu devamlılığını sağlıyor. Bu yüzden özellikle Covid-19 pandemisinden sonra bu alanda çalışan şirketler, yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.

Mikrobiyom testleri sunan ABD merkezli Viome Life Sciences, Kasım ayında  54 milyon dolar yatırım aldı. Aynı alanda çalışan Ombre ise 3 milyon dolarlık tohum yatırımı almasıyla gündeme geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.