Metaverse'ün 2030 yılına kadar 5 trilyon dolara ulaşabileceği düşünülüyor

McKinsey & Company tarafından yapılan yeni araştırmaya göre metaverse'ün 2030 yılına kadar 5 trilyon dolara ulaşabileceği belirtiliyor.
Metaverse'ün 2030 yılına kadar 5 trilyon dolara ulaşabileceği düşünülüyor

McKinsey & Company tarafından yapılan yeni araştırmaya göre metaverse'ün 2030 yılına kadar 5 trilyon dolara ulaşabileceği belirtiliyor. Rapora göre şu anda e-ticaretin 2.6 trilyon dolar, online öğrenmenin 270 milyar dolar, reklamcılığın 206 milyar dolar ve oyun sektörünün 125 milyar dolar değerinde olduğu belirtiliyor. 

McKinsey, Asya-Pasifik, Çin, Avrupa ve ABD'deki 3 bin 400'den fazla tüketici ve üst düzey yöneticiyle, mevcut metaverse kullanıcılarının alışkanlıkları, motivasyonları, ne yaptıkları ve ne yapmayı umdukları hakkında fikir edinmek için anket yaptı. Metaverse'ün değer yaratma potansiyelini ve toplam yatırım ortamını analiz ederken, büyük şirketler, risk sermayesi ve özel sermaye fonları arasındaki faaliyetleri inceledi. Çalışma, ek araştırmalar, vaka çalışmaları ve gerçek örneklerle tamamlandı ve metaverse teknolojisine ve kullanımlarına en yakın sektörler üzerindeki potansiyel etkiler incelendi.

Rapor, metaverse'ün ne olduğu ve ne olmadığı, ilk hareket edenlerin ne yaptığı, yatırımı neyin körüklediği, tüketiciler ve B2B şirketleri için potansiyel hakkında net bir görüş sağlamayı hedefliyor. 

Paylaşılan bilgilere göre bu yıl, risk sermayesi ve özel sermaye şirketleri metaverse'e 120 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Geçen yıl yapılan toplam yatırım ise 57 milyar dolardı. Yani şimdi bile yatırım miktarı iki kattan fazla artmış durumda. 

McKinsey'nin araştırması, tüketicilerin yaşamı metaverse'e dönüştürmekten heyecan duyduklarını ve neredeyse 10 tüketiciden 6'sının (yüzde 59) fiziksel alternatifi yerine en az bir metaverse deneyimini tercih ettiğini gösteriyor. Bu tüketiciler arasında, sürükleyici dünyada en çok tercih edilen belirli aktivite türleri öne çıkıyor. Alışveriş, yani fiziksel veya sanal mal satın alma oranı yüzde 79 iken sanal sosyal etkinliklere katılma veya sosyal oyunlar oynama yüzde 78 orana sahip. Sanal gerçeklik kullanarak egzersiz yapanların oranı ise yüzde 76. Kısacası metaverse, bir şekilde hayatın her alanına girdi diyebiliriz. 

Liderlerin yüzde 95'i, metaverse'ün 5 ila 10 yıl içinde sektörler üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmasını beklediklerini söylerken, yüzde 31'i metaverse'ün sektörlerin çalışma şeklini temelden değiştireceğini söylüyor. 

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.