YouTube videoları için yeni düzenleme özelliği: Corrections

İçerik üreticileri için yeni bir özellik sunan YouTube, Corrections isimli özellik ile düzenlemeye ihtiyaç duyan videoların işini kolaylaştırmayı hedefliyor.
YouTube videoları için yeni düzenleme özelliği: Corrections

Dünyanın en popüler video içerik platformu olan YouTube, platformuna yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bu kez izleyiciler için değil içerik üreticileri için yeni bir özellik sunan YouTube, Corrections isimli özellik ile düzenlemeye ihtiyaç duyan videoların işini kolaylaştırmayı hedefliyor.

YouTube videolarının kurgu kısmının oldukça çetrefilli olabileceğini hatırlatalım. Genellikle videoların kurgulanma adımında çeşitli hatalara yapılabiliyor. YouTube'a yüklenen videolar içinde hata olduğu sonradan anlaşılırsa ise yapılabilecekler oldukça kısıtlı.

Bu durumda izlenebilecek ilk yöntem videoyu silerek hatasız bir şekilde kurgulayarak tekrar YouTube'a yüklemek. Bu yöntemin hem zaman hem de daha önce video ile aldığınız izlenmeleri kaybetmenize neden olduğunu da ekleyelim.

Kullanabileceğiniz ikinci yöntem ise YouTube Studio içinde yer alan araçlarla hata kısmı düzeltmeye çalışmak. YouTube Studio içinde belirli bir alanı kesme, bulanıklık ve not ekleme gibi özellikler yer alıyor. Maalesef bu özellikler çoğu zaman oldukça yavaş çalışıyor.

Yapılabilecek olan son yöntem ise açıklamalar kısmına video yer alan hata ile ilgili bir bilgilendirme eklemek. Bu en kolay yöntem olsa da bu açıklamalar çoğu zaman izleyiciler tarafından fark edilmiyor. Tam da bu noktada devreye giren Corrections özelliği düzeltmeler ile ilgili açıklamaların izleyiciler tarafından fark edilmesine odaklanıyor.

Corrections özelliği ile birlikte videonun dilediğiniz saniyesinde izleyicilerin karşısına çıkacak bir düzeltme bildirimi ekleyebiliyorsunuz. Kartlar özelliği ile benzer bir şekilde çalışacak olan bu özellik, doğru zamanda videonun sağ üst kısmında bir kart olarak izleyicilere görünüyor. Karta tıkladığınızda ise video içinde yer alan tüm düzeltmeler zamanları ile birlikte karşınıza çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.