Play-to-Earn oyunları ile geçiminizi sağlamak mümkün mü?

Kripto dünyasının yeni gelir kaynağı olabilecek Play-to-Earn oyunları her geçen gün daha büyük kitleler tarafından keşfediliyor.
Play-to-Earn oyunları ile geçiminizi sağlamak mümkün mü?

GameFi dünyasında her geçen gün daha fazla insan oyun oynayarak para kazanıyor, ancak hangi sektörde olursa olsun, kazanç sağlamak için hazır olmak ve araştırma yapmak önemli.

Oyun oynamanın pasif bir hobiden milyarlarca dolarlık bir endüstriye dönüştüğü dijital bir süreçten geçiyoruz. Accenture'a göre, kripto para dünyası oyunları şu anda sosyal etkileşim arayan yeni oyuncuların akını nedeniyle 300 milyar doların üzerinde bir değere sahip.

Blok zincirinin yükselişi ile endüstri paradigması değişti

Sadece oyun geliştiricilerine ve dağıtıcılarına giden para yerine, oyuncular artık bilgisayarlarını veya akıllı telefonlarını oynayarak kazanılan oyunlarda kullanarak kripto para birimlerinden veya takas edilemez jetonlardan (NFT'ler) gelir elde edebilirler.

Ubisoft'un bir sonraki Ghost Recon oyununda NFT'leri başlatma planlarını duyurmasıyla, bu eğilim büyük oyun dağıtımcılarına bile ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde Play to Earn ve Play and Earn arasındaki farkları kaleme almıştık. Hatta Move to Earn akımını da detaylı bir şekilde inceledik. Yine de konuyu daha iyi anlayabilmek adına Play to Earn sistemini bir kez daha anlatmakta fayda var. 

Play-to-Earn oyunları yani Oynadıkça Kazan Sistemi Nedir ve Nasıl İşler?

Adından da anlaşılacağı gibi, Play-to-Earn oyunları (Oynadıkça Kazan veya P2E), oyun oynayarak bir tür kripto para birimi kazanmayı içerir. Bunlar genellikle görevleri yerine getirerek, savaşları kazanarak ve diğer türdeki zorlukları tamamlayarak oyun içi para kazanmayı sağlayan oyunlardır. Bu oyun içi para birimini genellikle merkezi olmayan bir borsada Bitcoin, Ethereum veya başka bir token ile değiştirebilirsiniz.

Bazen ücretsiz olarak başlayabilirsiniz, ancak bazen bir başlangıç ​​yatırımı yapmanız gerekir.

Bu oyunları oynayarak kazanılan fonlar ya bir kripto para cüzdanına aktarılabilir ya da diğer oyun içi öğeleri satın almak için kullanılabilir. Bunları ayrıca NFT'ler veya takas edilemeyen jetonlar satın almak için de kullanabilirsiniz. 

Bazı durumlarda, NFT'ler oyun içi para birimidir. Bu, oyuncuların oyun içi öğelerin sahipliğini talep edebilecekleri ve bunları satabilecekleri veya takas edebilecekleri anlamına gelir.

Play-to-Earn oyunları ve finansal faydaları oyuncular için büyük bir teşviktir, bu sebeple de P2E endüstrisinin bu kadar hızlı büyüdüğünü gözlemleyebiliriz. 

Bu tür projeler, oyun ve merkezi olmayan finansın (diğer adı ile DeFi) birleşimi olan GameFi olarak bilinen bir şemsiye altında toplanıyor.

Özellikle üçüncü dünya ülkelerinin benimsemeye başladığı bu sistemler Web3 çerçevesinde öne çıkıyor. Afrika’nın Web3 dönüşümünü benimseyen Jambo, bu konuda harika bir örnek olabilir. Kısa bir süre önce Coinbase Ventures ve Tiger Global gibi önemli firmalardan yatırım alan Jambo, sosyal medyada da oldukça aktif. 

Kullanıcılar tarafından en çok oynanan ve para kazanılan Play-to-Earn oyunları:

Silks – 2022’nin Gözde Oyunlarından Biri

Bu blockchain oyunu, esasen at yarışı ve kripto alanı arasında bir geçiş olarak sayılıyor ve gerçek dünyaya paralel bir metaverse yaratıyor. Örneğin, Silks meta veri tabanında dijital varlıklarla at satın alabilirsiniz

Turbo 84 - Yüksek Hızlı Macera Oyunu

Bitcoin yarış oyunu Turbo 84'te, artan bir hızla olabildiğince çok engeli geçiyorsunuz. Bu oyunda, oyunculara en yüksek hızlarına, toplanan biletlerine ve kat edilen en uzak mesafeye göre veriliyor.

NakamotoGames – Kripto Kazanmak İçin Etkili Bir Oyun

Nakamoto, oyun kazanmak için geniş bir oyun kitaplığına erişmenizi sağlayan başka bir platform. Tek bir başlığa güvenmek yerine, size aralarından seçim yapabileceğiniz 100'den fazla oyundan oluşan çeşitli bir seçim sunuyor.

Decentraland – Günümüzün Popüler Oyunlarından

Decentraland, kripto para birimleri kullanarak arsa satın almanıza ve satmanıza izin veren sanal bir dünya. Bu oyunda toprak sahipleri, dünyanın politikalarını çizme ve nasıl davranacağını belirleme gücüne sahip.

Axie Infinity – Çoklu Ödüllü En İyi Kripto Oyunu

Pokemon'dan ilham alan bu savaş oyununda oyuncular, açık pazarlarda alınıp satılabilen NFT'ler olan Axies olarak bilinen yaratıkları topluyabiliyor, üretebiliyor ve yetiştirilebiliyor. Axie Infinity oynamaya başlamak için en az üç Axies'e sahip olmanız gerekiyor.

Wheel of Crypto - Hızlı ve Heyecanlı Oyunları Kategorisi

Wheel of Crypto, Viker'in quizlerdeki soruları yanıtlayarak satoshi kazanmanızı sağlayan bir trivia oyunu. Kazanma şansı elde etmek için, her soruyu cevaplamanız için size 30 saniye verilir, her doğru cevapla puan biriktiriyor ve ödüller kazanıyorsunuz.

The Sandbox – SAND Token Kullanarak Sanal Gayrimenkul Satın Alabilirsiniz

Sandbox, oyuncuların sanal dünyalar yaratabilecekleri ve oyun deneyimlerinden para kazanabilecekleri sürükleyici bir metaverse. Oyun içerisinde, dijital gayrimenkul parçaları olan araziler satın alabiliyorsunuz.

Mobox – Binance Akıllı Zincirinde Eğlenceli Kripto Oyunu

Bu DeFi ekosistemi, verim çiftçiliğini NFT'lerle birleştirerek farklı blok zincirlerinden kripto oyunları kazanmak için birden fazla ücretsiz oyun sunuyor.

Illuvium – NFT Yaratıkları ile Fantezi Dünya Oyunu

Illuvium, oyuncuların Illuvials adlı yaratıklarla savaşarak bir fantezi dünyasında seyahat etmelerini sağlıyor. Amaç bu yaratıkları toplamak ve diğer oyunculara karşı savaşmak için kullanmak.

Police&Thief – Yüksek Ödüllü Kripto Oyunu

Bu oyunda iki tür oyuncu var - polis ve hırsız. Oynarken, oyun içi kripto varlığı olan $LOOT zulasını soymaya çalışıyorsunuz. İşin püf noktası, hırsız mı yoksa polis mi olduğunuzu bilmiyorsunuz.

İşte büyük soru: Bu oyunu oynayarak 9-6 çalışabilir ve geçimimi sağlayabilir miyim?

Yani, işinizi bırakmayı ve kira, fatura, yiyecek, giysi ve muhtemelen tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar kazanmak için Pazartesi’den Cuma’ya 9-6 arası bir oyun oynayarak değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Aslında, bu göründüğü kadar imkansız olmayabilir ama ne kadar oynamanız gerektiğini düşündüğünüze bağlı.

Bu kripto para kazandıran oyunlar size yığınla bitcoin getirmez. Size sadece bitcoin'in bir nevi "cent"i olan satoshiler veriyorlar, yani Bitcoin’den çok daha küçükler. 

İşleri perspektife sokmak için 1 bitcoin kazanmak için 100 milyon satoshi'ye ihtiyacınız olacak. Bu nedenle, bir oyun oynayarak her gün 5 bin satoshi kazansanız bile, önemli miktarda bitcoin kazanmanız biraz zaman alacaktır. 

Ancak bu dolandırıldığınız anlamına gelmez. Aksine, size kısa sürede büyük miktarda para (kripto veya başka bir şekilde) vaat eden herhangi bir uygulamaya karşı dikkatli olmalısınız. Hiçbir para kolay kazanılmaz ve emek ile zaman ister. Tüm geçiminizi bu oyunlardan kazanmanız ustalık ve oldukça fazla zaman alacak olsa da, seçim sizin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.