Gates vakfı dijital eczane platformu SwipeRx'in 27 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı

SwipeRx, ilaçlar ve ilaçların etki mekanizmaları, yan etkileri, etkileşimleri, vücuttaki hareketleri ve toksisitesi konusunda bilgi sağlıyor.
Gates vakfı dijital eczane platformu SwipeRx'in 27 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı

Güneydoğu Asya merkezli dijital eczane platformu SwipeRx, 27 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım platformu MDI Ventures tarafından yönetildi. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Bill & Melinda Gates Foundation, Johnson & Johnson Impact Ventures, SIG yer aldı. Yeni gelen yatırım iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

2014 yılında kurulan Singapur merkezli SwipeRx, Farouk Meralli tarafından faaliyete geçirildi. Şirket, eczacıların birbirleriyle bağlantı kurmasına yardımcı oluyor. Ayrıca eczacılara ilaçlar ve ilaçların etki mekanizmaları, yan etkileri, etkileşimleri, vücuttaki hareketleri ve toksisitesi konusunda bilgi sağlıyor. Filipinler, Vietnam, Malezya, Tayland ve Kamboçya'daki 235 binden fazla eczacı tarafından kullanılıyor.

Dijital eczane girişimi Truemeds, 22 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Yatırım turu WestBridge Capital liderliğinde gerçekleşmişti. InfoEdge Ventures, Asha Impact ve IAN Fund da yatırım turuna katılmıştı. Yeni gelen yatırımın iç pazardaki faaliyet alanını genişletmek için kullanılacağı açıklanmıştı. Truemeds'in toplam yatırımı 27,7 milyon dolara çıkmıştı.

2014 yılında kurulan şirket, temelde kullanıcılarına ilaç öneriyor. Şu anda 500 binden fazla müşteriye hizmet veriyor. Ücretsiz ilaç teslimatı yapıyor. Kullanıcılar, reçetelerini yükledikten sonra ilaçlar hakkında ücretsiz danışmanlık alabiliyor. Şirket, ayda 100 bin ilaç siparişi gerçekleştiriyor. Truemeds hastaların ilaç harcamalarında yüzde 70'e varan tasarruf sağlamasına yardımcı oluyor.

Geçen Ocak ayında ise dijital eczane Alto, Softbank Vision Fund liderliğindeki 200 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. ABD merkezli girişimin toplam yatırım miktarı 550 milyon dolara çıkmıştı. Şirket, Esas Ventures'ın da dahil olduğu 25 yatırımcı tarafından destekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.