SEC, Elon Musk'ın Twitter hisselerini almasına dair soruşturma başlattı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Elon Musk'ın ilk Twitter hissesi alımına dair soruşturma başlattı.
SEC, Elon Musk'ın Twitter hisselerini almasına dair soruşturma başlattı

Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldığını sizlere aktarmıştık. Hatta geçtiğimiz günlerde Elon Musk, Sequoia Capital, kripto borsası Binance ve varlık yönetimi firması Fidelity gibi şirketlerin Twitter satın alımını desteklediklerini açıkladı. Bu bağlamda Musk, yatırımcılardan yaklaşık 7.1 milyar dolar topladığını söyledi.

Hatırlarsanız tüm bu hikaye Elon Musk'ın Twitter'ın yüzde 9,2'sinin sahibi olmasıyla başlamıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ise Elon Musk'ın ilk Twitter hissesi alımına dair soruşturma başlattı. Bunun nedeni Elon Musk'ın Twitter hisselerini satın almak istediğini SEC'e açıklamadan önce Twitter hissesi alması. 

ABD'de yatırımcılar, bir şirketin yüzde 5'inden fazlasını aldığında konuya dair belgeleri hızlı bir şekilde teslim etmesi gerekiyor. Ancak Musk, söz konusu formları, teslim etmesi gereken tarihten yaklaşık 10 gün sonra teslim etti. Bu da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun satın alma sürecini araştırmasına yol açtı. 

4 Nisan'da Twitter'ın yüzde 9,25 hissesini aldığını açıklayan Musk, bu açıklamayla hisselerin yüzde 25 artmasına neden oldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kuralları kapsamında  Elon Musk'ın kuruma bu açıklamayı 24 mart tarihinde yapması gerekiyordu. 

Bu noktada Twitter hissedarlarından Marc Bain Rasella'nın 12 Nisan'da Elon Musk'a dava açtığını hatırlatalım. Rasella, Manhattan federal mahkemesine sunduğu dava dosyasında Elon Musk'ın SEC'e hisse alımını 24 mart tarihinde açıklaması gerektiğini vurguladı. Rasella, hissedarların bu nedenle önemli seviyede gelir kaybı yaşadığını dile getiridi. 

The Wall Street Journal'a konuşan kaynaklar, Musk'ın satın aldığı hisseleri ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na geç açıklamasıyla, hisse alımında yaklaşık 143 milyon dolar tasarruf ettmiş olabileceğini belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.