Yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees, 2,2 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yılın Mart ayında 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını alan Wellbees, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees, 2,2 milyon dolar yatırım aldı

Çalışan deneyimi dikeyinde kurumsal well-being hizmet ve teknolojileri girişimi olarak karşımıza çıkan Wellbees'i ilk olarak 2020 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yılın Mart ayında ise 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını alan Wellbees, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Wellbees tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 2,2 milyon dolar yatırım aldı. Wellbees'in 2,2 milyon dolarlık tohum yatırım turunun 212 liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim. Yatırım turuna, 212 haricinde ise MENA ve İngiltere merkezli girişim sermayesi şirketleri Mindshift Capital, Doha Tech Angels, Assist Ventures ve Sarus Select Capital da katıldı.

Wellbees ekibi tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 2,2 milyon dolarlık yeni yatırım, yurt dışı yapılanmasında ve veri bilimi takımı kurulmasında kullanılacak. Türkiye dahil olmak üzere toplamda 17 ülkede faaliyet gösteren Wellbees, 2013 yılında Kerem Gönülkırmaz, Melis Abacıoğlu ve Seçil Gürcüoğlu Mercan tarafından İstanbul'da kuruldu.

Wellbees, çalışanlar için geliştirilmiş B2B SaaS formatında yeni nesil esenlik mobil uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Wellbees platformunun şu an için 40'ın üzerinde şirketteki toplamda 100 bini aşkın çalışana kişiselleştirilmiş bir hizmet sunduğunu da belirtelim.

Aldıkları yatırımı yurt dışındaki pazarlarda büyümek ve ürünlerini derin teknolojiye evirmek için kullanacaklarını paylaşan Wellbees Kurucu Ortağı Melis Abacıoğlu, özellikle şirketleşmeye gittikleri MENA bölgesinde ve geçen yıl ilk yurt dışı ofislerini açtıkları İngiltere’de büyümeye devam edeceklerini aktardı. Abacıoğlu, bir sonraki yatırım turuna da 12 ay içinde çıkmayı planladıklarını da belitti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.