Kızlar Sahada ve SWEATers girişimlerinden de tanıdığımız Melis Abacıoğlu tarafından 2013 yılında kurumsal bir wellbeing şirketi olarak kurulan, 2016'da Seçil Gürcüoğlu Mercan'ı da ekibine katan Actifit çatısı altındaki Wellbees, çalışan deneyimi dikeyinde kurumsal wellbeing hizmet ve teknolojileri sunuyor. Wellbees için özetle insan kaynakları teknolojisi ürünü demek mümkün. Girişim, çalışan sağlık davranışını değiştirebilmek ve dolayısı ile kendini gerçekleştirirken birbirine destek olan, potansiyelini yakalayabilen insanlardan oluşan bir dünya yaratmayı hedefliyor.
Wellbees'in iş modeli, platformun İnsan Kaynakları ve/veya Kurumsal İletişim tarafından satın alınması ve sonrasında da platformların şirket çalışanlarına ücretsiz sunulması üzerine kurulu. Wellbees’in modüler bir yapısı bulunuyor. Şirketler isteklerine göre modülleri web'e ya da uygulamaya ekleyerek ürünü kendileri için kişiselleştirebiliyorlar. Platformun modelleri ise şu şekilde;
Standart Paket: Wellbees içinde tüm çalışanlar birbirlerini takip edebiliyor ve birbirleri ile mesajlaşabiliyor. Uygulama içinde şirket kulüplerini, indirimlerini, duyurularını, etkinliklerini gösterebilecek alanlar mevcut.
İçerik Modülü: Wellbees, wellbeing kavramının kendileri için çok boyutlu olduğunu belirtiyor. Sosyal, entelektüel, finansal, çevresel, duygusal, spiritüel, fiziksel, mesleki ve duygusal gibi başlıklarda uzmanlar haftalık yeni içerikler üretip şirketlerle paylaşıyorlar. Örneğin; "Sıkıntıdan Para Harcayanlara Koronavirüs Günlerinde Para Biriktirmenin Yolları" veya "Yoga Rehberi: Sana İyi Gelecek Yoga Stilini Bul" gibi.
Challenge Modülü: Çevresel Değişim Modeli’ne göre bir insanın alışkanlıklarının değişmesi için çok katmanlı müdaheleler gerekiyor. Oyunlaştırma da bu değişimin en kilit katmanlarından. Bu modülde çalışanlar birbirlerine sağlık davranışlarını değiştirmek için meydan okuyorlar.
Seminer/Webinarlar: Uzmanlar aracılığı ile düzenli olarak webinarlar ve atölyeler sunuluyor.
Uzman Hattı: Değişmeye hazır olanlar için sunulan telefon/görüntülü görüşme hattından bu modülde çalışanlar psikolog, diyetisyen, spor hocası gibi uzman ulaşabiliyorlar.
Çalışanların yüzde 35’i uygulamaları aktif olarak ayda en az bir defa kullanıyor
Melis Abacıoğlu ve Seçil Gürcüoğlu Mercan'ın yöneticiliğinin yanı sıra Kerem Gönülkırmaz’ın da CTO olarak görev yaptığı Wellbees, 14 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Actifit'in platformlarını toplamda 10 şirket ve 15 binin üzerinde çalışan bugün kullanıyor. Bu çalışanların yüzde 50’si ilk ay içerisinde Wellbees’e giriş yapıyor. Çalışanların yüzde 35’i uygulamaları aktif olarak ayda en az bir defa kullanıyor. Çalışanlar düzenli yapılan anket ve ölçümlerle değerlendiriliyor. Buna göre çalışanların yüzde 93’ü alışkanlıklarında değişim yaşadığını söylüyor.
Globalde Virgin Pulse, Thrive Global, Lifeworks gibi rakipleri bulunan Wellbees'in henüz yatırım almadığını, ancak yatırım konusunda çalışmalarının devam ettiğini de ekleyelim. Girişim, teknoloji ekibini büyüterek datasını daha hızlı işlenebilir hale getirmeyi, dolayısı ile de çalışanlara daha kişiselleştirilmiş değişim yolculukları sunmayı hedefliyor.
COVID-19 sürecinde ürünü İngilizce ve Almanca dillerinde de çalışabilir hale getiren Wellbees, Almanya’da ilk teklifini de verdiğini belirtiyor. Girişim, geçen sene Swissotel the Bosphorus’ta organize edilen ve toplamda 300’e yakın İnsan Kaynakları yöneticisinin katıldığı LOOP Kurumsal Wellbeing Zirvesi’nin ikincisini de bu sene düzenliyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap