Apple, 20 yılın ardından iPod ailesinin üretimini durdurdu

Apple yaptığı bir açıklama ile birlikte ilk olarak 2001 yılında tanıttığı efsaneleşen iPod ailesinin üretimini durdurduğunu açıkladı.
Apple, 20 yılın ardından iPod ailesinin üretimini durdurdu

Geçtiğimiz Aralık ayında 2022 yılında satıştan kalkması gereken Apple ürünleri ile ilgili bir liste hazırlamıştık. Bugün Apple tarafından aktarılan bilgilere göre, listemizde yer alan en önemli ürünlerden biri olan iPod touch modeli yolun sonuna geldi. 

Apple yaptığı bir açıklama ile birlikte ilk olarak 2001 yılında tanıttığı efsaneleşen iPod ailesinin üretimini durdurduğunu açıkladı. Hatırlatmak gerekirse iPod ailesinin en son üyesi olan 7. nesil iPod touch, 2019 yılında satışa sunulmuştu. iPod touch modelinin üretiminin durdurulması ile birlikte iPod efsanesini de noktalanmış oldu.

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre üretim durdurulsa da iPod touch modelinin satışı sınırlı stoklarla sürdürülecek. 7. Nesil iPod touch modelinin satışı Apple'ın ülkemizdeki online mağazasında da aktif olarak devam ediyor.

7. Nesil iPod touch modeli 32, 128 ve 256 GB olmak üzere 3 farklı depolama seçeneğine sahip. 7. Nesil iPod touch modelinin başlangıç fiyatı ise 3 bin 799 TL. 2022 yılında satıştan kalkması gereken Apple ürünleri listemizdeki diğer ürünlerin Beats Solo3 Wireless, Apple Watch Series 3 ve Intel işlemcili Mac mini olduğunu da hatırlatalım.

Önümüzdeki aylarda bu ürünlerin üretiminin durdurulması da sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.