Apple, önümüzdeki yıl Lightning portunu kullanmayı bırakabilir

Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, önümüzdeki yıl Lightning portunu kullanmayı bırakacak ve Type-C'ye geçiş yapacak.
Apple, önümüzdeki yıl Lightning portunu kullanmayı bırakabilir

10. yılını kutlamaya hazırlanan Lightning portunun yolun sonuna gelmiş olabileceğini geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo, Lightning portunun geleceği ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, önümüzdeki yıl Lightning portunu kullanmayı bırakacak ve Type-C'ye geçiş yapacak. Kuo'nun paylaştığı bilgiler doğru çıkarsa 2023 yılında tanıtılması beklenen iPhone 15 ailesi Type-C ile birlikte gelebilir.

Type-C'ye geçiş ile birlikte iPhone modellerinde hızlı şarj teknolojisinin ve veri transferinin de gelişmesi bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse iPhone modellerinin Type-C kullanabileceği ile ilgili iddiaların karşımıza çıkması ise MacBook ve iPad modellerinin Type-C bağlantı noktasını kullanmaya başlaması ile birlikte gerçekleşti.

MacBook ve iPad modelleri Type-C kullansa da iPhone ve AirPods modelleri halen Lightning bağlantı noktasını kullanıyor. iPhone modellerinin Type-C'ye geçmesi ile birlikte Apple ekosisteminde yer alan tüm modeller tekrardan aynı bağlantı noktasını kullanmaya başlayacak.

2012 yılının Eylül ayında düzenlenen bir Apple etkinliğinde karşımıza çıkan Lightning bağlantı noktası, yaklaşık 10 yıldır iPhone ve Apple ekosisteminin en önemli parçalarından biri haline geldi. Apple'ın Type-C'ye geçiş süreci ile ilgili tüm detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.