Blockchain veri platformu Chainalysis, 170 milyon dolar yatırım aldı

GIC liderliğinde gerçekleşen yatırım turu ile Chainalysis'in değerlemesi 8.6 milyar dolara ulaştı. 
Blockchain veri platformu Chainalysis, 170 milyon dolar yatırım aldı

2021 yılında ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Gelirler İdaresi'nin Binance soruşturmasına dair detayları incelerken, Blokchain alanındaki adli bilişim şirketi Chainalysis'ten sizlere bahsetmiştik. Chainalysis F serisi yatırım turunda 170 milyon dolar yatırım aldı. GIC liderliğinde gerçekleşen yatırım turu ile girişimin değerlemesi 8.6 milyar dolara ulaştı. 

Chainalysis'ın yatırımcıları arasında Accel, Addition, Benchmark, Coatue, Paradigm ve Ribbit gibi önemli yatırım şirketleri yer alıyor. Şimdiye kadar 70 ülkede faaliyet gösteren Chainalysis, 2020 yılında Asya Pasifik ülkelerindeki operasyonunu büyümek üzere önemli adımlar attı. 

Bu bağlamda Singapur ve Tokyo'da ofis açan girişimin, Chainalysis Business Data, Chainalysis KYT, Chainalysis Kryptos, Chainalysis Market Intel ve Chainalysis Reactor olmak üzere 5 farklı ürünü bulunuyor. Bu ürün serisi sayesinde Chainalysis'in devlet kurumlarının yanı sıra kurumsal işletmelere, borsalara ve siber güvenlik şirketlerine de hizmet verdiğini belirtelim. Şirketin 700'den fazla müşterisi arasında Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi, köklü kripto borsası Bitstamp ve Jack Dorsey'nin şirketi Square yer alıyor. 

Yine de konu veri analizi olduğunda Chainalysis pazarda öne çıkan tek isim değil. Glassnode da bu alanda sıkça telaffuz edilen şirketlerden biri. Bu noktada 2021'in Aralık ayında 75 milyon dolar yatırım alan Nansen'den bahsetmekte fayda var. Üstelik Nansen'in yatırımcıları arasında GIC ve Accel'i görmek de  mümkün. 

Kripto paralar ve blockchain teknolojisi iş dünyasında ve günlük hayatımızda gittikçe daha fazla yer almaya devam ederken, Chainalysis gibi analiz ve araştırma şirketlerinin yerini sağlamlaştıracağını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.