Tesla'nın robot taksileri 2024 yılında karşımıza çıkabilir

Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla tarafından geliştirilecek robot taksilerin 2024 yılında pazara sunmak istediklerini aktardı.
Tesla'nın robot taksileri 2024 yılında karşımıza çıkabilir

Elektrikli otomobil ve otonom sürüş teknolojileri denildiğinde akla gelen ilk firma olan Tesla'nın robot taksiler geliştirmek istediğini geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. 2022 yılının ilk çeyreği için finansal sonuçlarını paylaşan Tesla, 2024 yılında robot taksiler ile karşımıza çıkabilir. 

Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla tarafından geliştirilecek robot taksilerin 2024 yılında pazara sunmak istediklerini aktardı. Tesla tarafından geliştirilecek robot taksiler, otonom sürüş teknolojilerine sahip olacak.

Kısacası taksici veya herhangi bir sürücü olmadan kullanılabilecek olan robot taksiler, önümüzdeki iki yıllık süreç içinde geliştirilecek. Musk tarafından aktarılan bilgilere göre söz konusu robot taksilerin, gaz / fren pedallarına veya direksiyona sahip olmayacağını da ekleyelim.

Elon Musk tarafından yapılan açıklamalardan robot taksilerin Tesla için oldukça önemli olduğunu anlayabiliyoruz. 2024 yılında robot taksiler için seri üretime geçmeyi planladıklarını belirten Musk, otonom sürüş teknolojilerine sahip olan robot taksilerin Tesla'nın büyümesi konusunda itici bir güç oluşturacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Robot taksiler konusunda Tesla'nın pek çok önemli rakibe sahip olduğunu da hatırlatalım. Hem teknoloji hem de otomotiv dünyasının önemli markaları yıllardır robot taksi konsepti üzerinde çalışıyor. Tesla'nın rakipleri arasında Waymo, Argo AI, Aurora, GM Cruise, Motional ve Zoox gibi firmalar yer alıyor.

Elon Musk'ın geçtiğimiz yıllarda pek çok halihazırda kullanımda olan Tesla araçlarının ekstra olarak sunulan 12 bin dolarlık otonom sürüş yazılımı ile robot taksilere dönüşebileceğinden bahsettiğini de hatırlatalım. Fakat ilk kez robot taksi konsepti için sıfırdan yeni bir ürün geliştirileceği açıklanmış oldu. Tesla'nın robot taksileri ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.