675 milyon dolar yatırım alan Boring Company'nin değerlemesi 5.7 milyar dolara ulaştı

Elon Musk'ın altyapı şirketi Boring Company, Vy Capital ve Sequoia Capital'ın liderliği üstlendiği Seri C turda 675 milyon dolar yatırım aldı.
675 milyon dolar yatırım alan Boring Company'nin değerlemesi 5.7 milyar dolara ulaştı

Elon Musk'ın altyapı şirketi Boring Company, Vy Capital ve Sequoia Capital'ın liderliği üstlendiği Seri C turda 675 milyon dolar yatırım aldı. Tura Valor Equity Partners, Founders Fund, 8VC, Craft Ventures ve DFJ Growth da katılırken, yeni yatırım şirketin değerlemesini 5.7 milyar dolara çıkardı. 

Boring Company, aldığı yeni yatırımı Loop projeleri inşa etmek ve ölçeklendirmek, şirketin yeni nesil tünel açma makinesi Prufrock'un araştırma ve geliştirmesini hızlandırmak için mühendislik, operasyon ve üretim genelinde işe alımları önemli ölçüde artırmak için kullanacağını söyledi.

Boring Company, Sin City'de Las Vegas Convention Center (LVCC) Loop adı verilen bir tünel sistemine sahip. Proje, South Hall ve Central Hall'u yeni West Hall genişlemesine bağlıyor. Boring Company ayrıca Las Vegas'taki Vegas Loop üzerinde çalışıyor. Vegas Loop, Strip yolu çizgisinde yer alan lokasyonlar da dahil olmak üzere şehir genelinde 51 istasyonu birbirine bağlayacak.

Şirketin tünel açma makinesi Prufrock, mega altyapı projelerini yıllar yerine birkaç hafta içinde ve maliyetin çok altında inşa etmek için tasarlanmış yeni nesil bir makine. Prufrock-2 olarak adlandırılan mevcut Prufrock ise, haftada 1 mil hızla madencilik yapmak üzere tasarlandı. Şirket ayrıca, Prufrock-3'nin bir öncekilerden daha hızlı olacak şekilde tasarlandığını da belirtti.

Boring Company, Vegas'taki projelerinin yanı sıra, San Bernardino'daki bir tünel projesi için onay aldı. Ayrıca Fort Lauderdale ve San Antonio'daki tüneller için de görüşmelere başladı. Şirketin, Kyle City ve Austin City'deki proje teklifleri ise onay bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.