Uzaktan hasta izleme platformu Blue Spark Technologies, 40 milyon dolar yatırım aldı

Mark Fox, Scott Warner, Jeff Willardson ve David Byrne tarafından faaliyete geçirilen Blue Spark, 72 saate kadar vücut ısı verilerini algılıyor.
Uzaktan hasta izleme platformu Blue Spark Technologies, 40 milyon dolar yatırım aldı

Uzaktan hasta izleme, dijital sağlık ve sağlık teknolojisinde hızla büyüyen bir alan olma özelliğini taşıyor. Bu platformlar; yatış sürelerini kısaltmasının yanı sıra yatan hasta sayısını düşürmesini sağlıyor. Ülkelerin artan sağlık harcamalarının azaltılmasını neden oluyor. Uzaktan hasta izleme platformları giyilebilir cihazlar ve tele sağlık uygulamalarının birleşimi olarak ön plana çıkıyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; uzaktan hasta izleme girişimi Blue Spark Technologies, 40 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Aon plc'nin katılımıyla GT Investment Partners (Ghost Tree Partners) liderliğinde yapıldı. Yeni gelen yatırım, şirketin pazarlama süreçlerini geliştirmek için kullanılacak.

2021 yılında kurulan şirketin toplam yatırım bedeli 66 milyon dolara çıkardı. Mark Fox, Scott Warner, Jeff Willardson ve David Byrne tarafından faaliyete geçirilen Blue Spark, 72 saate kadar vücut ısısı verilerini algılıyor. Bu verileri kaydediyor. Bluetooth aracılığıyla TempTraq uygulamasıyla akıllı cihaza iletiyor. TempTraq, FDA onaylı tek kullanımlık bir sensör olarak ön plana çıkıyor. 

Geçen Mart ayının sonunda uzaktan hasta izleme ve bakım platformu TimeDoc, 48,5 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Yatırım turu Aldrich Capital Partners liderliğinde gerçekleştirilmişti. Yeni gelen, yatırım şirketin iş yapış süreçlerini geliştirmek ve pazarlama faaliyetlerini genişletmek için kullanılacağını söylemiştik. ABD merkezli şirketin şimdiye kadar edindiği yatırım miktarı 58,2 milyon dolara çıkmıştı. TimeDoc Health CEO'su Will Boeg, şirketin amacının uzaktan hasta takip sistemlerini kalıcı hale getirmek olduğunu belirtmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.