Sağlık girişimi TimeDoc Health 48,5 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında kurulan şirket, hastalarla doktorların iletişim kurmasını sağlıyor. Kişiye özel online bakım yönetim planı oluşturuyor.
Sağlık girişimi TimeDoc Health 48,5 milyon dolar yatırım aldı

Uzaktan hasta izleme platformları hastanelerde klinik ekiplerinin yoğun iş yüklerinin daha verimli yönetilmesini sağlıyor. Hastaların da hastane dışında izlenmesini olanaklı kılarak hayatlarını kolaylaştırıyor. Uzaktan hasta izleme sektörü 2025 yılına kadar 117,1 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre uzaktan hasta izleme ve bakım platformu TimeDoc, 48,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Aldrich Capital Partners liderliğinde gerçekleştirildi. Yeni gelen yatırım şirketin iş yapış süreçlerini geliştirmek ve pazarlama faaliyetlerini genişletmek için kullanılacak. ABD merkezli şirketin şimdiye kadar edindiği yatırım miktarı 58,2 milyon dolara çıktı. TimeDoc Health CEO'su Will Boeg, şirketin amacının uzaktan hasta takip sistemlerini kalıcı hale getirmek olduğunu belirtti.

2015 yılında kurulan şirket, hastalarla doktorların iletişim kurmasını sağlıyor. Kişiye özel online bakım yönetim planı oluşturuyor. TimeDoc, pandemiyle birlikte uygulama alanına kronik hastaları da kattı. Ayrıca Covid-19 aşısı desteği de vermeye başladı. TimeDoc ile çalışan sağlık kuruluşları sistemlerindeki hasta bilgileri Elektronik Sağlık Kaydı (EHR)'ye entegre edilebiliyor. 

TimeDoc gibi kronik hastalıklarla mücadele eden kişilerin bakımına odaklanan Omada Health, geçtiğimiz ay 192 milyon dolar yatırım almıştı. Tura; Moon, Perceptive Advisors, Wellington Management, Civilization Ventures'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Fidelity Management & Research Company tarafından yönetilmişti.

Uzaktan hasta izleme sektörünün başka bir kolu da psikiyatri... Şubat ayında psikiyatri odaklı uzaktan sağlık izleme platformu Minded 25 milyon dolar tohum yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.