NFT odaklı yeni nesil yaratıcı ekosistemi: Manza.io

Kendini "Yeni nesil yaratıcı ekosistemi" tanımlayan Manza.io, Bedri Baykam'ın ilk NFT eserine ev sahipliği yapıyor. 
NFT odaklı yeni nesil yaratıcı ekosistemi: Manza.io

Elif Dağdeviren, Murat Canbaz, Ahmet Hakan Özgür ve Volkan Çelik tarafından kurulan Manza.io, kendini "Yeni nesil yaratıcı ekosistemi" tanımlıyor. Bu arada Elif Dağdeviren'i Netbul projesinden tanıyor olabilirsiniz. Girişim, Bedri Baykam'ın ilk NFT eserine ev sahipliği yapıyor. 

Sitede yer alan bilgilere göre MANZA.io sistemindeki sanatçıları ve NFT üreticilerinin yarattıkları dijital varlıkları bir küratör ekibinin yönlendirmesi ile ekosistemine dahil ediyor. 

Platformun ekosistemi; sanatçılar, NFT üreticileri, NFT koleksiyonerleri, markalar ve tüm bunların meraklıları için etkileşimli ve güvenli bir altyapı olma amacı taşıyor. Şirket sadece danışman küratörlerin onayından geçmiş Doğrulanmış NFT Yaratıcıları ve sanatçılarının özel dijital varlıklarını yayınlıyor.

Girişimin NFT ürün ve eser yayınlamanın ötesinde markalar, ünlü isimler ve ajanslarla uzun vadeli ilişkiler kurmayı hedeflediğini belirtelim. Böylece ekosisteme üye olan kişi ve kurumlarla ilgili yeni projeler geliştirilmiş oluyor.

Web3 teknolojilerinin topluluk odaklı yapısı kendini MANZA.io'da da gösteriyor. Girişim, sanatçıları, NFT üreticilerini, koleksiyonerleri, meraklılarını ve iş ortaklarını sadece online mecralarda değil hibrit olarak da çeşitli deneyimlerle bir araya getirecek bir topluluk oluşturmayı planlıyor. 

Bu bağlamda manza.io topluluk üyelerinin  deneyimlere, etkinliklere, ürünlere, hizmetlere ve fırsatlara özel erişim elde edebileceğini belirtelim. 

MANZA.io altyapı olarak NFTfy Network'ten yararlanıyor. NFTify Network'ün kendi pazar yerinizi kurmanızı sağlayan bir platform olduğunu eklemekte fayda var. 

MANZA.io'da yerini alacak isimler arasında Bedri Baykam'ın yanı sıra oyuncu Celil Nalçakan, karikatürist Can Baytak ve yazar İclal Aydın yer alıyor. 

Bedri Baykam'ın MANZA.io'da yayınladığı esere baktığımızda, eserin Binance Chain'de mint edildiğini görüyoruz. ERC-1155'ten yararlanan NFT şu anda 2,499.60 dolardan alıcılarla buluşuyor. 

Eserin başlığı, Bedri Baykam'ın NFT eserlerinin devamının geleceği izlenimini uyandırıyor. Manza.io'nun düzenli olarak proje üretiminde sanatçılarına destek olacağını düşünürsek, yanlış bir varsayımda bulunduğumuz söylenemez. 

Şimdilik paylaşılan NFT token'ının kullanılabilirlik (utility) içermediğini belirtelim. Bu bağlamda İclal Aydın ya da Celil Nalçakan'ın oluşturacağı NFT projelerinin kapsamı merak konusu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.