Sınır ötesi ödeme çözümleri sunan Coda Payments, 690 milyon dolar yatırım aldı

Coda Payments'ın 690 milyon dolarlık yatırımı Smash Capital, GIC ve Insight Partners tarafından geldi.
Sınır ötesi ödeme çözümleri sunan Coda Payments, 690 milyon dolar yatırım aldı

Girişim ve finans ekosistemlerinin en önemli alanlarından biri haline gelen sınır ötesi ödeme üzerinde çalışan girişimler, yatırımlar almaya devam ediyor. Sınır ötesi ödeme teknolojilerine odaklanan Coda Payments, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Coda Payments tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 690 milyon dolarlık büyük bir yatırım aldı. Coda Payments'ın 690 milyon dolarlık yatırımı Smash Capital, GIC ve Insight Partners tarafından geldi.

Yatırım karşılığında Smash Capital, GIC ve Insight Partners firmalarının Coda Payments'ın azınlık hisselerini girişimin eski hissedarlarından satın aldığını da ekleyelim. Coda Payments'ın eski yatırımcıları arasında ise Apis Partners, MDI Ventures, Google Launchpad Accelerator, GMO VenturePartners ve Accion Venture Lab bulunuyor.

Coda Payments'ın değerlemesi resmi olarak açıklanmasa da, Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere girişimin değerlemesi 2,5 milyar dolara ulaştı. Alınan 690 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Coda Payments'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 715 milyon doları aştı.

Coda Payments ekibi tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, girişimin yeni bölgelerde hizmet vermesi için kullanılacak. Oyun ve dijital içeriklerin ücretlerinin ödenebilmesi adına sınır ötesi ödeme hizmeti sunan Coda Payments, 2011 yılında Bobby Choi, Neil Davidson ve Paul Leishman tarafından Singapur'da kuruldu.

Coda Payments'ın müşterileri arasında Moonton (Mobile Legends: Bang Bang), Garena (Free Fire), Tencent (PUBG Mobile), beIN, Bigo Live, Tinder ve Viu gibi önemli oyun ve dijital içerik / servis platformlarının yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.