Kısa bir süre sonra, WhatsApp mesajlarına emojilerle ifade bırakılabilecek

WhatsApp'ın emoji tepkileri başlangıçta altı emoji ile sınırlı olacak ve ilerleyen dönemde tüm emojilere izin verilecek. Özellik, kısa bir süre sonra tüm kullanıcılar için yayında olacak.
Kısa bir süre sonra, WhatsApp mesajlarına emojilerle ifade bırakılabilecek

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'a "tepkiler" özelliğinin geleceğinden geçtiğimiz kasım ayında sizlere bahsetmiştik. WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan özelliğe dair ipuçları aslında daha önce paylaşılmıştı, ancak bu durum bir resmiyet kazanmamıştı. Akabinde ortaya çıkan bilgilere göre ise WhatsApp'ın yakın bir gelecekte bu özelliği yayına alacağı söyleniyordu ve şimdi WhatsApp'tan resmi duyuru geldi. 

WhatsApp, dün yaptığı açıklamada, sohbet uygulamasına emoji tepkileri eklediğini ve mesaj olarak tek bir emoji göndermek zorunda kalmadan duygularınızı bu emojilerle ifade edebileceğinizi söyledi. Emoji tepkileri tıpkı Facebook'takine benziyor. WhatsApp'ın ilk başta sadece altı emoji ile tepkilere izin vereceği belirtiliyor. İlerleyen dönemde bu rakam artırılabilir. Zira WhatsApp CEO'su Will Cathcart, gelecekte tüm emojilerin ve emojiler için mevcut tüm ten renklerinin destekleneceğini söyledi.

Meta sözcüsü Joshua Breckman, tepkiler özelliğinin kısa bir süre sonra piyasaya sürüleceğini ve tüm sohbetler için kullanılabilir olacağını belirtti. 

WhatsApp, tepkiler özelliğinin yanı sıra grup mesajlaşma konseptini önemli ölçüde genişleten "Topluluklar" özelliğini de tanıtmıştı. Şirket, WhatsApp Toplulukları sayesinde kullanıcıların ayrı grupları tek bir çatı altında, kendilerine uygun bir yapıda toplayabileceğini söylemiş; böylece kullanıcıların, Topluluğun tamamına gönderilen güncellemeleri alabileceğini ve kendileri için önemli olan konularda daha küçük sohbet gruplarını kolayca oluşturabileceğini belirtmişti.

WhatsApp, Topluluklardaki kapsamlı yeni araçların yöneticilere, herkese gönderilen duyuru mesajları ve dahil edilecek grupları kararlaştırma gibi yetkiler vereceğinin altını çizmişti. Bu yetkilere göre yönetici, uygun olmayan veya sorunlu mesajları herkesin sohbetinden silebilecek. 

WhatsApp ayrıca dosya paylaşımını da 2 gigabayta çıkardı ve 32 kişinin katılacağı sesli arama özelliğini duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.