Jack Dorsey'nin ilk tweetini 3 milyon dolara alan Estavi, açık artırmada beklediğini bulamadı

Estavi, NFT'yi aldıktan 1 yıl sonra 48 milyon dolara satışa sundu. Bugün itibariyle en yüksek teklif 2.2 ETH yani 6 bin 856 dolar oldu. Bu teklif, Sina Estavi'nin tweet'e ödediği miktarın yalnızca yüzde 2'sini oluşturuyor. 
Jack Dorsey'nin ilk tweetini 3 milyon dolara alan Estavi, açık artırmada beklediğini bulamadı

Jack Dorsey'nin ilk tweetinin NFT olarak 2.9 milyon dolara satıldığını sizlere aktarmıştık. Çetin geçen açık artırma sürecinin sonunda tweet, 1630.5825601 ETH'e yani o dönemde 2 milyon 910 bin 835 dolar 47 cent'e Türk asıllı Bridge Oracle ve Cryptoland'in CEO'su Sina Estavi'ye satılmıştı. 

Estavi 1 yıl sonra NFT'yi 48 milyon dolara satışa sundu. Bugün itibariyle en yüksek teklif 2.2 ETH yani 6 bin 856 dolar oldu. Bu teklif, Sina Estavi'nin tweet'e ödediği miktarın yalnızca yüzde 2'sini oluşturuyor. 

Açık artırma için belirlenen bitiş tarihi tamamlanmış olsa da Estavi, iyi bir teklif gelmesini bekleyeceğini ya da hiç satmayacağını açıkladı. Estavi ayrıca tweet NFT'sinin düşünüldüğünden çok daha değerli olduğunu dile getirdi ve  "Bence Elon Musk gibi biri böyle bir NFT'yi hak ediyor." yorumunu yaptı. 

Elon Musk'ın 43.2 milyar dolara Twitter'ı almayı planladığını düşünürsek, 3 milyon dolara bu NFT'yi sahiplenmesi de mümkün. Yine de NFT'nin gündeme bomba gibi düştüğü ilk günlerde satın alınan Tweet, günümüzde NFT'lerde aranan "kullanılabilirlik" (utility) özelliğinden yoksun. 

Tweet'in ikincil satışında zorluk yaşanmasının nedeni, Jack Dorsey'nin Twitter'dan çekilmesi ve NFT yatırımcılarının gözünü Metaverse ve oyun projelerine çevirmesi olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.