Twitter, gömülü tweet'ler silinirse ön izleme yerine boş bir kutu gösterecek

Sosyal medya devi, bundan böyle bir siteye gömülen tweet'ler silindiği takdirde o tweet'in yerine Twitter logolu boş bir kutu gösterecek.
Twitter, gömülü tweet'ler silinirse ön izleme yerine boş bir kutu gösterecek

Son dönemde Twitter'a dair en büyük değişiklerden biri şirketin kısa bir süre sonra tweet'lere düzenleme butonunu getireceğini söylemiş olmasıydı. Geçtiğimiz günlerde "profesyonel hesap" özelliğini de globaldeki tüm kullanıcılara açtığını duyuran Twitter'dan şimdi yeni bir haber var. Sosyal medya devi, bundan böyle bir siteye gömülen tweet'ler silindiği takdirde o tweet'in yerine Twitter logolu boş bir kutu gösterecek.

Bu özellikten önce ise boş bir kutu yerine tweet'in kendisini görmek mümkün oluyordu. Sadece silinen tweet'e tıkladığınız zaman "bu tweet artık mevcut değil" ibaresi ile karşılaşıyordunuz. Twitter'ın yayına aldığı bu yeni özellik, birçok web sitesinde boş kutular görmemize, belki de olayların kaynağını sonsuza dek kaybetmemize neden olacak. Ayrıca bundan sonra birçok kişinin tweet'ler sitelere gömmek yerine ekran görüntüsü almayı tercih edeceğini söylersek de yanılmış olmayız. 

Twitter kıdemli ürün müdürü Eleanor Harding'e göre, değişiklik insanların tweet'lerini silmeyi seçtiğinde o kişilere saygı göstermek için hayata geçirildi. Ancak, bunları paylaşan hesabın askıya alınması gibi başka nedenlerle kaldırılan tweet'ler de durumdan etkilenecek. Buradaki en büyük örnek, 2021'in başlarında hesabı askıya alınan eski ABD Başkanı Donald Trump. Şu anda Trump'ın gönderilerini web sitesine gömen yüzlerce platformun haberlerinde bu boş kutuları görmek mümkün.

Twitter'ın ayrıca premium abonelik hizmeti olan Twitter Blue aracılığıyla düzenlenebilir tweetleri yakında test edeceğini duyurduğunu da yukarıda belirtmiştik. Şu anda özelliğin tam olarak nasıl çalışacağı belli değil. Bu konuda detaylar geldikçe sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.