Ruh ve davranış sağlığı hastalıklarına odaklanan Eleos Health, 20 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında kurulan şirket, ruh ve davranış sağlığı hastalıklarını analiz etmeye yardımcı olmak için ses teknolojisi geliştirdi. Araç, yapay zeka teknolojisiyle destekleniyor.
Ruh ve davranış sağlığı hastalıklarına odaklanan Eleos Health, 20 milyon dolar yatırım aldı

Ruh ve davranış sağlığı hastalıklarına odaklanan Eleos Health, 20 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım turu, F-Prime Capital ve Eight Roads Ventures liderliğinde aMoon Fund, lool girişimler ve Arkin Holdings'in katılımıyla gerçekleşti. Yeni yatırımın nasıl kullanılacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Bu yatırım, bir yıl önce duyurdukları 6 milyon dolarlık tohum yatırımdan sonra geldi. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 28 milyon dolara çıktı. 2019 yılında kurulan şirket, ruh ve davranış sağlığı hastalıklarını analiz etmeye yardımcı olmak için ses bazlı araç geliştirdi.

Araç, yapay zeka teknolojisiyle destekleniyor. Bu alanda çalışan sağlık personeli, bu aracı terapi sırasında arka planda çalıştırıyor. Hastanın sesini analiz eden araç, hastalar hakkında bilgi veriyor. Alon Joffe, Alon Rabinovich, Dror Zaide ve Shiri Sharvit tarafından faaliyete geçirilen şirket, otomatik olarak notlarlar alarak konuşmanın tam deşifresini de oluşturuyor.

Bu alanda çalışan bir diğer sağlık girişimi Mindstrong... Şirket, 2020'de 10 milyon dolar yatırım almıştı. Anksiyete ve depresyonu tespit etmek için ses teknolojisini kullanan Kintsugi'ye geçen yıl tohum yatırım turunda 8 milyon dolar ve Şubat ayında Seri A finansmanında 20 milyon dolarlık yatırım yapılmıştı.

Geçen hafta pediatrik ruh sağlığı girişim ABD merkezli Brightline, 105 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 705 milyon dolara çıkarmıştı. 2018 yılından beri 13-19 yaş arası bireylere anksiyete ve depresyon için ilaç tedavisi ve sanal terapi sunan şirket, kullanıcılara haftalık görüntülü görüşme yapma imkanı veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.