Pediatrik ruh sağlığı girişim Brightline, 105 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 705 milyon dolara çıkardı

ABD merkezli Brightline, 2018 yılından beri 13-19 yaş arası bireylere anksiyete ve depresyon için ilaç tedavisi ve sanal terapi sunuyor. Kullanıcılara haftalık görüntülü görüşme yapma imkanı veriyor.
Pediatrik ruh sağlığı girişim Brightline, 105 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 705 milyon dolara çıkardı

Covid-19 pandemisinden en çok etkilenenlerin başında çocuklar geliyor. Değişen hayat koşulları sebebiyle ilgisiz kalan çocuklarda kaygı bozuklukları, depresyon, davranış problemleri gibi sorunlar yaşadığı gözlemlendi. Bu noktada özellikle iki sene içinde sadece pediatrik ruh sağlığına odaklanan girişimler ortaya çıktı. 

Bunlardan biri Brightline... Bugün edindiğimiz bilgilere göre şirket, 105 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi bu yatırımla 705 milyon dolara yükseldi. Tur, KKR & Co. tarafından yönetildi. Yatırım turunda GV, Optum Ventures, Oak HC/FT Partners Threshold Ventures ve Blue Cross Blue Shield of Massachusetts yer aldı. Şirket yeni gelen yatırımı İK süreçlerini iyileştirmek için kullanacak. 

ABD merkezli şirket, 2018 yılından beri 13-19 yaş arası bireylere anksiyete ve depresyon için ilaç tedavisi ve sanal terapi sunuyor. Kullanıcılara haftalık görüntülü görüşmeler yapma imkanı veriyor. Naomi Allen tarafından faaliyete geçen Brightline'ın amacı depresyon ve kaygıyı gibi hastalıkları ulaşılabilir, uygun fiyatlı bir şekilde tedavi edebilmek. Şirketin bu seneki hedefi çalışan sayısını iki katına çıkararak daha fazla insana ulaşmak. 

Sisteme kayıt olmadan önce her bir kullanıcının öncelikle doldurması gereken bir form var. Ardından haftalık seans veya reçete değerlendirmesi için bir psikolog ya da psikiyatristle görüşmesi sağlanıyor.

Bu alana yapılan yatırımlar son hızla devam ediyor. Geçen Şubat ayında San Francisco merkezli akıl sağlığı platformu Modern Health, değerlemesini 1,17 milyar dolara çıkaran yatırım turunda 74 milyon dolar yatırım almıştı. Founders Fund'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turuna Battery Ventures, Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures katılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.