74 milyon dolar yatırım alan Modern Health'in değerlemesi 1,17 milyar dolara ulaştı

San Francisco merkezli akıl sağlığı platformu Modern Health, değerlemesini 1,17 milyar dolara çıkaran yatırım turunda 74 milyon dolar yatırım aldı.
74 milyon dolar yatırım alan Modern Health'in değerlemesi 1,17 milyar dolara ulaştı

San Francisco merkezli akıl sağlığı platformu Modern Health, değerlemesini 1,17 milyar dolara çıkaran yatırım turunda 74 milyon dolar yatırım aldı. Founders Fund'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turuna Battery Ventures, Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures katıldı. 

PitchBook'a göre, bugüne kadar 172 milyon dolar yatırım alan şirket, geçen yıl gerçekleşen bir yatırım turunun ardından 750 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı. 

Globalde 220'den fazla müşteriye sahip

Modern Life Inc.'in ticari adı olan Modern Health, Electronic Arts Inc., Lyft Inc. ve Walt Disney Co.'nun Pixar'ı da dahil olmak üzere çalışanlara mental sağlık konusunda yardımcı olmak için ödeme yapan 220 iş müşterisiyle çalışıyor. Girişim, hem sağlık tavsiyesi sağlayan dijital tekliflere hem de lisanslı bir terapist ağına sahip.

Çalışanlardan önce ilgi alanlarına, endişelerine ve mevcut zihin durumlarına ilişkin bir anketi tamamlamaları isteniyor ve ardından ihtiyaçlarına yönelik bir dizi dijital program sunuluyor. Bu teklifler, stres, finansal sağlık, iş performansı ve ilişki rehberliği gibi konuları ele alıyor ve uzaktan koçluk veya canlı grup veya birebir terapi ile artırılabiliyor. Özetle; Modern Health, online psikolog hizmeti veriyor.

35 dilde hizmet veriyor

2017 yılında hayata geçirilen Modern Health, 35 dilde mevcut olan lisanslı terapistleri tek bir uygulamada bir araya getiriyor. Şirket, işverenlere ruh sağlığının fiziksel sağlık kadar önemli olduğunu kabul etme ve akıl sağlığı hizmetlerinin herkes için erişilebilirliğini artırma sorumluluğunu yönetme yetkisi veriyor.

Şirketin kurucusu ve CEO'su Alyson Watson, işin koronavirüs salgınından önce büyüdüğünü; ancak geçtiğimiz yıl, akıl sağlığını ele alma konusunda proaktif olmanın önemine daha fazla dikkat çektiklerini açıkladı. Modern Health, yeni yatırımı şirketin yükseliş ivmesini sürdürmesine yardımcı olmak, girişimleri desteklemek, dünya çapındaki iş güçlerine erişilebilir, yenilikçi ve özelleştirilmiş ruh sağlığı yönetimi seçenekleri sunmak için kullanacaklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.