Sağlık platformu Eleos Health, 6 milyon dolarlık tohum yatırımı aldı

Büyümeye odaklanan Eleos Health; tohum yatırımını satış, pazarlama ve ürün dağıtım ekibini genişletmek için kullanacak.
Sağlık platformu Eleos Health, 6 milyon dolarlık tohum yatırımı aldı

Ruh ve davranış sağlığı hastalıklarını dijital olarak tanımlayan ve iyileştiren platformlara ilgi her geçen gün artıyor. Yatırımcıların odak noktası olan bu alanda yeni bir yatırım dikkatimizi çekti.

Bu alanda faaliyet gösteren yapay zeka destekli ses teknolojisiyle bu hastalıkları iyileştirmeyi hedefleyen Eleos Health, 6 milyon dolar tohum yatırımı aldı. aMoon Fund tura öncülük etti. Girişim bir taraftan eski Gazi ve Savaş Malulleri Bakanı Dr. David Shulkin şirketin yönetim kuruluna katıldığını duyurdu.

Büyümeye odaklanan şirket; tohum yatırımını satış, pazarlama ve ürün dağıtım ekibini genişletmek için kullanacak. aMoon Fund'un genel müdürü Roy Wiesner yaptığı açıklamada, "Eleos Health, davranışsal bakım hizmetlerine olan talebin çarpıcı bir şekilde arttığı bir zamanda kanıta dayalı ruh ve davranış sağlığı hastalıklarını geleceğini güçlendiriyor" diye konuştu.

2019 yılında kurulan şirket, ruh ve davranış sağlığı hastalıklarını analiz etmeye yardımcı olmak için ses teknolojisi geliştirdi. Araç, yapay zeka teknolojisiyle destekleniyor. Bu alanda çalışan sağlık personeli, teknolojiyi terapi sırasında arka planda çalıştırıyor. Hastanın sesini analiz eden teknoloji, hastalar hakkında bilgi veriyor. Ayrıca otomatik olarak notlarlar alarak konuşmanın tam deşifresini oluşturuyor. 

Günümüzde yapay zeka destekli ses teknolojisi tıp camiasında birçok farklı şekilde kullanılıyor. Ağustos ayında, kaygı ve depresyon gibi durumları tespit etmeye yardımcı olmak için ses teknolojisini kullanan platform Kintsugi, tohum finansmanında 8 milyon dolar topladı. Aynı alanda faaliyet gösteren Minstrong,100 milyon dolar yatırım topladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.