Adidas Into the Metaverse: NFT ile fiziksel ürün erişimi örneği

Adidas'ın Into the Metaverse NFT koleksiyonu kapsamında gerçekleşen satışta 30 bin NFT hızlıca tükendi. Into the Metaverse NFT sahipleri, 2022'nin dört farklı evresi boyunca özel fiziksel ürünlere erişebilecek.
Adidas Into the Metaverse: NFT ile fiziksel ürün erişimi örneği

Geçtiğimiz haftalarda Adidas ve Prada iş birliğini sizlere aktarmıştık. Adidas, şimdiye kadar oyun, AR, NFT ve metaverse alanını en çok sahiplenen markalardan biri oldu. Adidas'ın Into the Metaverse NFT koleksiyonu kapsamında gerçekleşen satışta 30 bin NFT hızlıca tükendi. 

NFT koleksiyonlarının hızlıca tükenmesinin temelinde üreticilerin öncesinde kurduğu sağlam topluluklar etkin rol oynuyor. Adidas ise topluluk oluşturmanın, mikro hedef kitleler yaratıp, bu hedef kitlelere farklı tonlarda iletişim kurmanın en güzel örneklerini bize gösteriyor. 

NFT ile fiziksel ürün erişimi nasıl kurgulandı? 

Into the Metaverse NFT sahipleri, 2022'nin dört farklı evresinde özel fiziksel ürünlere erişebilecekler. Üstelik bunun için herhangi bir ek ücret ödemelerine gerek kalmayacak. Erişime sunulacak ürünler arasında Adidas'ın klasikleşmiş Firebird eşofmanları, görsel olarak çarpıcı bir görünüm sunan kapüşonlu uzun kollu üstler ve bere yer alıyor. 

NFT, oyun ve metaverse odaklı projelerin temel taşı olan birlikte üretme (co-creation) kavramı Into the Metaverse koleksiyonunda da kendini gösteriyor. Şirket, koleksiyonu Bored Ape Yacht ClubPunks Comics ve kripto danışmanı GMoney ile iş birliği yaparak üretti. 

Adidas'ın NFT'si ile ürün sahiplenebilmek için Into The Metaverse sitesine giderek cüzdanınızı bağlamanız gerekiyor. Böylece sahipliğiniz doğrulayarak bir sonraki aşamaya geçebiliyorsunuz. Her bir aşamayı geçtiğinizde NFT'nin rengi otomatik olarak değişiyor. Bu da her aşamada bilgi sahibi olmanızı sağlıyor.

Adidas önümüzdeki dönemde de NFT topluluğuna yeni deneyimler ve fırsatlar sunmaya devam edecek. Bu anlamda Adidas'ın topluluk oluşturma ve oluşturduğu toplulukları sadık müşterilere dönüştüme konusunda eşsiz bir deneyime sahip olduğunu söylemek mümkün. 

Bored Ape ve Adidas ilişkisi

Özellikle Bored Ape'in popülaritesinin giderek artması, şirketin NFT odaklı pazarlama süreçlerine Bored Ape'i dahil etmesini de sağladı. Hatta Adidas, Indigo Hertz isimli bir Bored Ape alarak, bu karakteri şirketin maskotu haline getirdi. Adidas'ın önümüzdeki günlerde sunacağı fiziksel ürünleri ilk önce Indigo Hertz'in üzerinde görüyorsunuz. 

Adidas, Into the Metaverse NFT satışını kaçıranlar için Members Week kapsamında ücretsiz 50 NFT daha yayınlayacağını açıkladı. Buna ek olarak NFT koleksiyonundan bir parça sahiplenmek isteyenler,  OpenSea'deki ikincil satışlardan faydalanabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.