Madonna yeni Bored Ape NFT'si ile metaverse'e adım attı

Madonna paylaştığı tweette "Sonunda Metaverse'e giriş yaptım." dedi. Söz konusu NFT 180 ETH'e yani yaklaşık 470 bin dolara satın alındı. 
Madonna yeni Bored Ape NFT'si ile metaverse'e adım attı

NFT dünyasının en ünlü koleksiyonu Bored Ape Yacht Club şimdiye kadar Eminem'den Justin Bieber'a pek çok ünlü ismi koleksiyonerleri arasına katmıştı. Şimdi de pop müziğin efsanevi ismi Madonna, yeni Bored Ape NFT'sini twitter üzerinden paylaşarak, BAYC koleksiyonerleri arasına katıldığını duyurdu. 

Madonna paylaştığı tweette "Sonunda Metaverse'e giriş yaptım." dedi. Ünlü sanatçı, Moonpay'a teşekkür ederken, NFT tasarımındaki gözlere atıfta bulunarak "Hepimizin kem gözlerden korunması gerekiyor." ifadesini kullandı. Madonna'nın nazar boncuğu emojisi ise gözlerden kaçmadı. 

NFT Valuations sitesinin paylaştığına göre söz konusu NFT 180 ETH'e yani yaklaşık 470 bin dolara satın alındı. 

Madonna'nın sadece bir NFT ile "Sonunda Metaverse'e giriş yaptım." ifadesi sizlere abartılı gelmiş olabilir. Ancak Bored Ape sahiplerinin ApeCoin'e erişim elde ettiğini, ApeCoin'in bir DAO olarak konumlanacağını, BAYC'nin yaratıcısı Yuga Labs'in ise OtherSide isimli bir metaverse yaratmayı hedeflediğini düşünürsek, Madonna hiç de haksız değil. 

Geçtiğimiz günlerde 450 milyon dolar yatırım alan Yuga Labs, bu yatırımı yeni projesi Otherside'ı fonlamak için kullanacağını açıklamıştı. Şirket, aynı zamanda bir MMORPG oyunu olarak konumlanacak Otherside ile bir metaverse inşa etmeyi planlıyor. Böylece şirketin NFT koleksiyonu, daha geniş bir bağlamda işlev kazanacak.

İşin ApeCoin tarafına baktığımızda ise Bored Ape ve Muntant Ape koleksiyonlarının NFT'lerine sahip olan kişilerin ApeCoin dağıtımından yüzde 15 pay alacağını hatırlatalım. Bu noktada NFT'lere ne zaman sahip olunduğunun bir önemi olmadığını da belirtmekte fayda var. Hatta hatırlarsanız, tam da bu nedenle ApeCoin Airdrop'u esnasında bir hack gerçekleşmişti

Yuga Labs; NFT, oyun ve Metaverse ilişkisini en güzel şekilde kurgulayan şirketlerden biri olarak öne çıkıyor. Dünya çapında yıldızların, BAYC'yi bir yatırım aracı olarak görmesinin sebebi, koleksiyonun fiyatlarının yanında, bu iş modelinin Andreessen Horowitz gibi güçlü yatırımcılarla desteklenmesi olabilir. 

Önümüzdeki dönemde ise her bir ünlü koleksiyonerin Otherside'da gerçekleştireceği etkinliklerden bahsedeceğimiz kesin. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.