Eminem yaklaşık yarım milyon dolara Bored Ape Yacht Club NFT'si satın aldı

Eminem'in bu Bored Ape Yacht Club NFT'si için ödediği meblağ 123.45 ETH yani yaklaşık 452 bin dolar oldu. 
Eminem yaklaşık yarım milyon dolara Bored Ape Yacht Club NFT'si satın aldı

Dünyaca ünlü rap yıldızı Eminem, Aralık aynın son günlerinde yaklaşık yarım milyon dolara NFT dünyasının meşhur koleksiyonu Bored Ape Yacht Club'dan bir NFT satın aldı. Başarılı sanatçının konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadığını belirtelim. Ancak Eminem her NFT koleksiyonerinin yaptığı gibi Twitter profil görselini yeni Bored Ape NFT'sinin görseli ile değiştirdi. Eminem'in bu NFT için ödediği meblağ 123.45 ETH yani yaklaşık 452 bin dolar oldu. 

Satın alınan Bored Ape NFT'sinin detayları

Bu arada Eminem'in satın aldığı Bored Ape NFT'sinin detaylarını paylaşmakta fayda var. Söz konusu Bored Ape, giyim kuşamı ve duruşu ile bir rap sanatçısını resmediyor. Hatta neredeyse Eminem'i andırıyor diyebiliriz. Öyle ki; NFT'nin ilk sahibi GeeGazza isimli kullanıcı, 2 Kasım'da paylaştığı bir tweet ile bu NFT'yi almanın Eminem'in kaderinde olduğunu dile getirmişti. 

Aralık ayının son günlerinde gerçekleşen satışın ardından GeeGazza, Eminem'e teşekkür ederken "Bir simülasyonda yaşıyorum." diyerek mizahi bir açıklama yaptı.

Bored Ape satışı ile ilgili açıklama yapan tek kişi, NFT'nin sahibi değildi. NFT ve Web3 teknolojilerine destek veren Georgio isimli bir kullanıcı, kendisinin, Jesse Grushcak'in ve Web 3 ajansı Six'in satış sürecinde Eminem'e destek verdiğini açıkladı. Georgio NFT'yi "EminApe" ismi ile andı. 

Gelişen teknoloji ile birlikte web3 ve kriptoya odaklanan ajansların varlığını güçlendirdiğini söylemek mümkün. Six'in web sitesinde yer alan tanıma göre, ajans, tüm sanatçılar için web3 fırsatları yaratıyor. 

Eminem'in satın aldığı NFT eserler

Eminem'in Shady_Holdings isimli Open Sea profiline baktığımızda, sanatçının şimdiye kadar 20 NFT'yi sahiplendiğini görüyoruz. Profilde, Canna Comics'in kendisinden ilham alan Marshall eserinin yanı sıra  Offical Construction Punks'ın bir rap sanatçısını andıran Construction Punk #305 NFT'si de yer alıyor. Sanatçının Lil Baby Doodles X'den 3 NFT'ye sahip olduğunu da ekleyelim. Eminem'in bir NFT koleksiyoneri olarak bir sonraki adımının ne olacağı ise merak konusu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.