Bird, elektrikli tekerlekli sandalyeleri test etmeye başladı

Mikromobilite şirketinin amacı, engelli kişilerin hareketliliğini artırmak. Bird'ün aracı 350 watt'lık motora sahip. Araç, yaklaşık 20 kilometre hız yapabiliyor.
Bird, elektrikli tekerlekli sandalyeleri test etmeye başladı

Tüm dünyadaki girişim ekosisteminin en popüler alanlarından biri haline gelen elektrikli scooter paylaşım girişimleri dikkat çeken projelere imza atmaya devam ediyor.

ABD merkezli Bird, New York'ta elektrikli motora sahip tekerlekli sandalyeleri test etmeye başladı. Mikromobilite şirketinin amacı, engelli kişilerin hareketliliğini artırmak. Bird'ün aracı 350 watt'lık motora sahip. Araç, yaklaşık 20 kilometre hız yapabiliyor ve kullanıcıları uzun mesafeli yolculuklarda destekliyor. 

Test programına katılan Eduardo Hernandez yaptığı açıklamada, "Bird'ün uyarlanabilir programı şimdiden daha hızlı hareket etmemi sağladı. Süpermarket ziyaretlerini ve diğer işleri önemli ölçüde kolaylaştırıyor" ifadelerini kullanıyor. Hizmet şu anda ücretsiz olarak sunuluyor.

Bird'ün rakip şirketi Lime'ın da buna benzer bir projesi bulunuyor. "Lime Able" adlı program, engelli kişilere üç tekerlekli veya koltuklu scooterlar'ı 24 saatliğine kiralama imkanı sunuyor.  

Her geçen gün etrafımızda daha fazla scooter görmeye başladık. Hatta New York da bu şehirlerden biri.  Ama burada  aslında kalabalık nüfus ve trafik sorunu nedeniyle scooter kullanmak kanunen yasak. Bu nedenle New York'ta Lime, Bird ve Veo tarafından geçen yaz pilot bir proje başlatıldı. Bu test sürüşü de bu kapsamda yapılıyor. Üç şirket New York sokaklarına 1000 scooter çıkarma hakkına sahip. Bu şirketlerin amacı, şehir nüfusunu oluşturan 8,8 milyon kişiye ulaşmak. 

Bir taraftan bu alan yatırımcıların yakın markajındaki sektörler arasında yer alıyor. Amsterdam merkezli elektrikli scooter paylaşım girişimi Dott da Nisan 2021'de B serisi yatırım turunda 85 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırım Şubat ayında tamamlanmıştı. B serisi yatırım turu için ekstra 70 milyon dolar daha yatırım aldı. Alınan 70 milyon dolarlık ekstra yatırım ile birlikte Dott'un B serisi yatırım turu 155 milyon dolara ulaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.