Apple'ın eski bir çalışanı, şirketi 10 milyon dolardan fazla dolandırdı

Federal savcılar, eski bir Apple çalışanının, komisyon alarak, ekipman çalarak ve para aklayarak teknoloji devini 10 milyon dolardan fazla dolandırmakla suçlandığını söyledi.
Apple'ın eski bir çalışanı, şirketi 10 milyon dolardan fazla dolandırdı

Gün geçmiyor ki teknoloji devi Apple'dan ilginç bir haberle karşılaşmayalım. İşinden ayrılan çalışanların ünvanını düşürmesiyle kafaları karıştıran, çalışanlarının, şirketin telefonlarını takip ettiğini öne sürerek Android cihazları tercih ediyor olmasıyla bizleri şaşırtan Apple, bu kez de bir dolandırıcılık haberiyle karşımızda. Haber sıradan bir dolandırıcılık haberi olarak düşünülebilir, ancak burada ilginç olan, Apple'ı dolandıranın şirketin eski bir çalışanı olması. 

Paylaşılan haberlere göre federal savcılar, eski bir Apple çalışanının, komisyon alarak, ekipman çalarak ve para aklayarak teknoloji devini 10 milyon dolardan fazla dolandırmakla suçlandığını söyledi.

52 yaşındaki Dhirendra Prasad, 10 yıl boyunca Apple'ın Küresel Hizmet Tedarik Zinciri bölümünde çalıştı. Cuma günü açılan federal bir ceza davası ise Dhirendra Prasad'ın, parça çalmak ve şirketin hiç almadığı ürün ve hizmetler için ödeme yapmasına neden olmak da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde şirketi dolandırmak için konumunu istismar ettiğini iddia ediyor.

Dhirendra Prasad'ın dolandırıcılık, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı yapmak için komplo kurmak suçlamalarına yanıt vermek üzere perşembe günü mahkemeye çıkması planlanıyor. Prasad'ın avukat tutup tutmadığı ise henüz belirsizliğini koruyor. Ayrıca savcılar, Apple ile iş yapan satıcı şirketlerden ikisinin, dolandırıcılık yapmak ve kara para aklamak için Prasad ile birlikte komplo kurduklarını kabul ettiğini söyledi.

Dolandırıcılık, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarının her biri maksimum beş ila yirmi yıl arasında hapis cezası anlamına geliyor. Ancak ceza yönergeleri ve hakimlerin takdir yetkisi, federal mahkemede dolandırıcılıktan hüküm giyen çoğu kişinin azami cezadan daha azını almasına neden oluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.