E-ticaret markalarına yatırım yapan Opontia, Türk markası Beauty Pillow’u satın aldı

E-ticaret markalarına yatırım yapan, bizim de daha önce sizlere detaylı olarak aktardığımız Opontia, Türkiye’deki ilk markasını satın aldı.
E-ticaret markalarına yatırım yapan Opontia, Türk markası Beauty Pillow’u satın aldı

E-ticaret markalarına yatırım yapan, bizim de daha önce sizlere detaylı olarak aktardığımız Opontia, Türkiye’deki ilk markasını satın aldı. Türk girişimci Turan Poturna tarafından kurulan ve Avrupa’nın en çok satan yaşlanma karşıtı yastık markası olan Beauty Pillow, Opontia’nın dünyada satın aldığı altıncı marka oldu. Opontia yılın ilk yarısında satın alacağı markalara toplam 62 milyon dolar kaynak ayırdı.

Opontia’nın ana pazarlarının Doğu Avrupa, Türkiye, Orta Doğu ve Afrika olduğunu vurgulayan Opontia Türkiye Genel Müdürü Yaman Alp Ungan, Türkiye'nin marka yaratma gücünün, e-ticaret pazar yeri çeşitliliği ve hacmi, genç nüfusu, yüksek e-ticaret penetrasyonu ile CEEMAT bölgesindeki en değerli ülkelerden biri olduğunu; Opontia’nın bu yılın ilk yarısı için ayırdığı 62 milyon dolar tutarındaki yatırım kaynağından en büyük payı Türkiye’ye getirmek için çalıştıklarını söyledi. Ungan, hedeflerinin, yılın ilk yarısında Türkiye’den 15 e-ticaret markasını Opontia’nın global çatısı altına sokmak olduklarını açıkladı.

Opontia'nın yatırım yapma ve satın alma kriterleri

Türkiye’deki satın almalarda özellikle kozmetik, bebek ürünleri, oyuncak, ev tekstili ve gıda takviyesi markalarına öncelik verdiklerini ancak sektör ayrımı da yapmadıklarını sözlerine ekleyen Ungan, ana kriterlerinin markanın cirosunun yüzde 70’ini pazar yeri ya da kendi e-ticaret sitesinden elde etmesi olduğunu belirtti. Bununla birlikte markanın en az 3 milyon TL FAVÖK’e sahip olmasını ve FAVÖK marjının en az yüzde 25 olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

E-ticaret markaları opontia.com adresinden Opontia ile iletişime geçip satış işlemleri için görüşmeleri başlatabiliyor. Opontia’ya satın alma için marka önerenler de şirketin referans sistemi sayesinde gelir elde etme fırsatı buluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.