Insurtech girişimi Tamamliyo, Fongogo üzerinden 660 bin TL topladı

Fongogo, paya dayalı kitle fonlama platformunda listelenen ilk girişim olan ve sigorta şirketleri ile dijital işletmeleri uçtan uca entegre eden Tamamliyo’nun 660 bin TL fon toplanmasına aracılık etti.
Insurtech girişimi Tamamliyo, Fongogo üzerinden 660 bin TL topladı

Fongogo, paya dayalı kitle fonlama platformunda listelenen ilk girişim olan ve sigorta şirketleri ile dijital işletmeleri uçtan uca entegre eden Tamamliyo’nun 660 bin TL fon toplanmasına aracılık etti. Kampanya sürecinde 9 saatte hedeflenen fon miktarı olan 550 bin TL’ye ulaşılırken, bu rakama ulaşılmasının ardından toplam 240’ın üzerinde yatırımcıdan yüzde 120’lik fon artışıyla toplanan fon tutarı 660 bin TL olarak gerçekleşti.

Tamamliyo Kurucu Ortağı Metin Öngüç, aldıkları bu fonun akabinde teknolojisini geliştirdikleri ürün sayısını artırmayı planladıklarını söyledi. İşlerinin daha hızlı ilerlemesi için hem yazılım hem operasyon ekibini büyüteceklerini belirten Öngüç, şu anda görüşmelerini yaptıkları 20’ye yakın partnerlerinin bulunduğunu; bu yatırımla birlikte partner sayısını 100 adete çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Fongogo Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çebi, Fongogo olarak yola çıktıkları günden beri girişim ve yatırım ekosisteminde girişimlerin kitlelere sağladığı faydalara odaklandıklarını; yeni nesil bir fonlama platformu olan paya dayalı kitle fonlama platformu ile de bu misyonu sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Geleceğin sigorta teknolojisi Tamamliyo’nun da ilk fonlamasına aracılık etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Çebi, önümüzdeki haftalarda teknoloji alanında Wiser, mobilite alanında ise  Cyboard olmak üzere 2 kampanyayla girişimlere yardımcı olacaklarını dile getirdi. 

Fongogo'nun paya dayalı kitle fonlama platformu üzerinden bu yılın sonuna kadar 50 girişimin 50 milyon TL, 3 yıl içindeyse 400 girişimin 1 milyar TL’nin üzerinde fonlanmasına aracılık etmeyi hedeflediğini de bir kere daha hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.