BMW CTO'su elektrikli araç üretiminde tedarik krizine dair açıklamalarda bulundu

BMW CTO'su Weber, araçların içindeki teknolojik altyapı nedeniyle üretimin daha karmaşık hale geldiğini belirtiyor ve ekliyor: "Bu nedenle BMW çip tedarik krizinden etkilendi."
BMW CTO'su elektrikli araç üretiminde tedarik krizine dair açıklamalarda bulundu

BMW, elektrikli otomobil segmentine hızlı giriş yapan otomobil üreticileri arasında yer alıyor. BMW CTO'su Frank Weber'in yaptığı basın toplantısında Bavyeralı markanın en çok başarı beklediği i4'ün üretimine bu yılın ortasında başlayacağını açıkladı. Ancak aracın 2021 yılının Kasım ayında üretime girmiş olması bekleniyordu.

Weber, bir taraftan BMW'nin 2020 yılında testlerine başladığı ve tamamen elektrikli bir versiyona sahip olan 7 Serisi'ni piyasaya sürmeye hazırlandığını da söyledi. Weber, araçların içindeki teknolojik altyapı nedeniyle üretimin daha karmaşık hale geldiğini belirtiyor ve ekliyor: "Bu nedenle BMW çip tedarik krizinden etkilendi."

Weber oldukça haklı. Çünkü  Hatta geçtiğimiz Kasım ayında şirket, otomobil araç teslimatları yılın üçüncü çeyreğinde yarı iletken kıtlığı nedeniyle yüzde 12,2 gerilediğini açıklamıştı. Şirket yetkilileri “Yarı iletken bileşenlerin tedarik durumunun zor kalmasını bekliyor. BMW Group şimdiye kadar bu darboğazların etkisini azaltmış edebilmiş olsa da önümüzdeki aylarda satışların etkilenme olasılığı göz ardı edilemez” diye konuşmuştu.

Koronavirüs salgınıyla tüm dünyayı etkisi altına alan yarı iletken çip krizi, otomotiv sektörünü etkilemeye devam ettiğini belirten Weber, yaşanan çip krizi nedeniyle bazı modellerinde tasarım değişiklikleri yaptığını da hatırlattı. Yine de elektrikli otomobil konusundaki planlarında değişikliğe gitmeyeceklerinin altını çizdi. 

Şirket, bu stratejiden vazgeçmeyeceklerini geçen Kasım ayında özellikle akıllı telefonlar için çip tedarik eden dev şirket Qualcomm ile ortak olduklarını açıklayarak göstermişti. Buna paralel olarak Weber, Qualcomm ile BMW araçlarına güvenli, akıllı ve sofistike sürüş deneyimleri sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Alman otomobil üreticisi bu ayın başında Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile başlayan savaştan dolayı Ukrayna’daki elektromontaj fabrikalarını kapattı. Bu konunun şirkete nasıl yansıyacağı merak konusu...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.