Kurucuları arasında Emre Talay'ın da yer aldığı Payrails, Andreessen Horowitz liderliğinde 6,4 milyon dolar yatırım aldı

Payrails tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 6,4 milyon dolar yatırım aldı. Payrails'in 6,4 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşti.
Kurucuları arasında Emre Talay'ın da yer aldığı Payrails, Andreessen Horowitz liderliğinde  6,4 milyon dolar yatırım aldı

Hızlı büyüyen şirketlerin ödeme deneyimlerini ve finansal hizmetlerini geliştirmelerini sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan Payrails, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Payrails tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 6,4 milyon dolar yatırım aldı.

Payrails'in 6,4 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Andreessen Horowitz'in haricinde ise HV Capital, Delivery Hero CFO'su Emmanuel Thomassin, Flixbus kurucu ortakları Jochen Engert, André Schwämmlein, Daniel Kraus ve HelloFresh kurucusu Dominik Richte da katıldı.

Payrails girişimi bizim için önemli kılan detay ise kurucuları arasında Türk bir ismin de yer alması. Web sitesinde yer alan bilgilere göre ödemeler ve finansal hizmetler için bir işletim sistemi olarak görev gören Payrails, 2021 yılında Orkhan Abdullayev, Emre Talay ve Nicolas Thouzeau tarafından Berlin'de kuruldu.

Payrails'in CEO koltuğunda ise Orkhan Abdullayev oturuyor. Daha önce Yemeksepeti'nin de sahibi olan Delivery Hero'da birlikte çalışan Orkhan Abdullayev, Emre Talay ve Nicolas Thouzeau, şirketten ayrılarak kendi girişimlerini kurdu. 

Küresel ödemeler konusunda şirketlere daha başarılı bir deneyim sunma hedefi ile yola çıkan Payrails, aldığı yeni yatırımla birlikte yılın ilerleyen dönemlerinde lansmanını gerçekleştirecek. Payrails'in ilk etapta sunacağı hizmetler arasında ödeme yönlendirme, konsolide para hareketleri, ödeme mutabakatı ve ödeme sahtekarlığının önlenmesi için ödemeleri takip etme yer alıyor.

Payrails kurucu ortağı ve CEO'su Orkhan Abdullayev tarafından yapılan açıklamalara göre Payrails, kendini ödemeler konusunda bir altyapı sağlayıcısı olarak görüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.