Twitter'ın yeni e-ticaret adımı: Twitter Shops

Twitter bugün e-ticaret alanında bir adım daha atarak yeni alışveriş özelliği Twitter Shops'u duyurdu. Markalar, yaklaşık 50 ürünü Twitter profillerinde sergileyebilecek.
Twitter'ın yeni e-ticaret adımı: Twitter Shops

Twitter'ın alışveriş modülü ABD'deki kullanıcılara açıldığını sizlere aktarmıştık. Twitter bugün e-ticaret alanında bir adım daha atarak yeni alışveriş özelliği Twitter Shops'u duyurdu. Bu yeni özellik ile birlikte markalar, yaklaşık 50 ürünü Twitter profillerinde sergileyebilecek. 

Kullanıcılar, Twitter profilindeki ürünlere satın almak için tıkladığında, doğrudan markanın web sitesine yönlendirilecek. Bu anlamda Twitter'ın Instagram ya da Facebook gibi bir ödeme özelliğiyle karşımıza çıkmadığını söyleyebiliriz. Twitter Shop'u markaların Twitter'daki vitrini olarak düşünebiliriz. 

Twitter'ın ücretli özelliklerinin aksine ücretsiz olarak sunulan mağazalar, şu an için hala test aşamasında. Şirketin, henüz bu ürün üzerinden gelir elde etmek için harekete geçmediğini de ekleyelim. 

Haberin başında bahsettiğimiz alışveriş modülü ve Twitter Shops arasında da bir takım farklılıklar bulunuyor. Örneğin, Alışveriş Modülü, markanın 5 ürün eklemesine müsade ederken, Twitter Shops, markaların geniş kataloglarını Twitter'da sergileyebilmesini sağlıyor.

Hatta markalar, envanterlerini CSV dosyası olarak yükleyebiliyor. Twitter Shops'ta kullanılmak üzere yüklenecek dosyada yaklaşık 10 bin ürün yer alabiliyor. Envanter dosyasında isim, açıklama, fiyat ve diğer detaylara yer verebiliyorsunuz. Dosyayı yüklemenin ardından, yayınlayacağınız 50 ürünü seçerek Twitter Mağazanızda öne çıkarabiliyorsunuz. 

Bu arada Twitter'ın e-ticaret alanında alışveriş modülü ve mağaza dışında test ettiği özellikler olduğunu hatırlatalım. Şirket, kasım ayında Walmart ile birlikte canlı alışveriş özelliğini test etmişti. Twitter bu özellik ile Canlı yayına eklenen alışveriş banner'ı ve mağaza sekmesi ile alışveriş sürecini kolaylaştırdı. Kullanıcılar, canlı yayını izlerken, Mağaza ve En Son sekmeleri arasında gezinebiliyordu. Ürünleri satın almak için markanın web sitesine gittiğinde ise canlı yayını izlemeye devam edebiliyordu. 

E-ticaret şirketlerinin göz bebeği olan Kasım ayında gerçekleştirilen Walmart yayını, 2 milyon izleme aldı. Canlı Alışveriş özelliğinin başarısını gören markalar da özelliğe eklenmeye başladı. Walmart'tan sonra Gopuff ve Samsung'un da canlı alışveriş özelliğini kullanmaya başladığını belirtelim. 

Twitter Shops şu an için yalnızca iPhone kullanıcılarına açıldı. Hala beta sürümünde olan özellik, sadece ABD'deki mağazaların kullanımına sunuluyor. Bu mağazalar arasında @Verizon@ArdenCove@LatinxInPower@GayPrideApp ve @AllIDoIsCookUS yer alıyor. Şirket, yeni markaları ve e-ticaret şirketlerini de test sürümüne dahil etmeyi planlıyor. 

Twitter'ın alışveriş odağındaki özellikleri ise Shopping Manager ile tek bir sayfa altında toplanıyor. Markalar Shopping Manager üzerinden Twitter Shops, Alışveriş Modülü ve Canlı Alışveriş özelliklerini yönetebiliyor. 

Platformuna eklediği ticaret özellikleriyle "sosyal ticaret" kavramına yön veren Instagram ve TikTok'un bu alanı domine ettiğini söylemek mümkün. Yine de Twitter'ın pastadan pay alması için geç değil.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.