Akıl sağlığına odaklanan HelloBetter, 10 milyon Euro yatırım aldı

HelloBetter, zihinsel sağlık durumlarının önlenmesi ve tedavisi için dijital terapötik yani tedavi edici online programlar sunuyor.
Akıl sağlığına odaklanan HelloBetter, 10 milyon Euro yatırım aldı

Covid-19 pandemisinin ilk dönemlerinde hastalığın etkileri üzerindeki belirsizlik, dünya genelinde korku ve kaygı iklimi ortamı yarattı. Birçok uzmana göre akıl hastalığı olmayan insanlarda yeni psikiyatrik semptomları tetikledi. Bu alana birbiri ardına yatırımlar yapılmaya devam ediyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre akıl sağlığına odaklanan HelloBetter, Seri A yatırım turunu tamamladı. Girişim, toplam yatırımını 10 milyon Euro'ya çıkardı. Yatırım turuna MassMutual Ventures'a (MMV), mevcut yatırımcılar arasında bulunan HealthCap, Expon Capital ve Sparrow Ventures katıldı. Berlin merkezli şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge süreçlerinin geliştirilmek ve yurt dışına açılmak için kullanılacağını açıkladı.

HelloBetter, üç girişimci David Ebert, Hanne Horvath ve Elena Heber tarafından 2015 yılında kuruldu. Girişim, zihinsel sağlık durumlarının önlenmesi ve tedavisi için dijital terapötik yani tedavi edici online programlar sunuyor. Bunlar arasında depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve panik dahil olmak üzere sekiz ana zihinsel sağlık sorunu yer alıyor.

HelloBetter, toplamda 100'den fazla çalışana sahip. Ayrıca 100'den fazla kurumla çalışan şirketin kullanıcı sayısı 2020'den 2021'e yüzde125 arttı. (Covid-19 hastalığının en yoğun olarak devam ettiği dönem)

Geçen Ocak ayında akıl sağlığına odaklanan Intellect, A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. HOF Capital liderliğinde yapılan tura Headline, East Ventures, MS&AD Ventures, DG Daiwa Ventures, Pioneer Fund ve mevcut yatırımcısı Insignia Ventures Partners katılmıştı. Singapur merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 13 milyon dolara yükselmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.