Yapay zeka destekli güzellik ve kişisel bakım uygulaması CureSkin, 5 milyon dolar yatırım aldı

Hem Android hem de iOS cihazlarda kullanılabilen CureSkin, şimdiye kadar yaklaşık 200 bin kullanıcıya hizmet verdi. 
Yapay zeka destekli güzellik ve kişisel bakım uygulaması CureSkin, 5 milyon dolar yatırım aldı

Son yıllarda yapay zeka teknolojisi dermatoloji alanında sık kullanılan teknolojilik gelişmeler arasına girdi. Şu anda mevcut bazı uygulamalar bu teknoloji sayesinde cilt analizinizi yapılabiliyor. Bu yüzden alan, yatırımcıların yeni gözde mecrası haline geldi.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; Hindistan'da yapay zeka destekli güzellik ve kişisel bakım uygulaması CureSkin, 5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu JSW Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. Yeni gelen yatırım Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

CureSkin CEO'su ve kurucu ortağı Guna Kakulapati, Hindistan'da 100 binden fazla kayıtlı dermatolog olduğunu belirtiyor. "Cilt ve saç konusunda uzman olan kişi sayısı çok az. Bu noktada büyük bir pazar açığı var" diyerek sektörde nereye konumlandıklarını anlatıyor. 

Hindistan merkezli şirket, 2017 yılında kuruldu. CureSkin; cilt, saç, vücut ve diğer kişisel bakım sorunları için uzman ve kişiselleştirilmiş tedavi uyguluyor. Uygulamaya yüklenen cilt görselleri sayesinde cilt analizi yapılabiliyor. Bu teknoloji, milyonlarca görüntüden oluşan veri tabanı kullanılarak geliştirildi. Uygulama; akne, pigmentasyon, kırışıklık gibi cilt sorunlarına çözüm geliştiriyor. Hem Android hem de iOS cihazlarda kullanılabilen CureSkin, şimdiye kadar yaklaşık 200 bin kullanıcıya hizmet verdi. 

Geçtiğimiz aylarda Berlin merkezli Formel Skin'in 30 milyon Euro'luk yatırım almıştı. Yatırım, Cherry Ventures, Heartcore Capital ve Vorwerk Ventures tarafından desteklenmişti. Singular ve Heal Capital tarafından yönetildi. Şirket, yatırımı Avrupa pazarlarına yayılmak için kullanacağını açıklanmıştı. Formel Skin, kurulduğundan bu yana toplamda 36 milyon Euro'luk bir yatırım aldığı belirtilmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.