Cilt hastalıklarına odaklanan Formel Skin, Singular ve Heal Capital liderliğinde 30 milyon Euro yatırım aldı

Formel Skin, kurulduğundan bu yana toplamda 36 milyon Euro'luk bir yatırım aldı. Yeni gelen yatırımın ise Avrupa pazarlarına yayılmak için kullanacağını açıklandı. 
Cilt hastalıklarına odaklanan Formel Skin, Singular ve Heal Capital liderliğinde 30 milyon Euro yatırım aldı

Ekim ayının sonunda Sedef hastalığı, vitiligo ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları için fototerapi (ışık tedavisi) cihazı üreten Zerigo Health, 7wireVentures liderliğinde 43 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. En yaygın sağlık sorunu olan cilt hastalıklarını teşhis ve tedavi eden dijital platformlar arasında Advanced Human Imaging, Moletest ve Miiskin bulunduğunu yazmıştık. Bu yılın başlarında Google, yapay zeka destekli dermatoloji uygulaması geliştirdiğini açıklamıştı. Derm Assist'insaç, tırnak ve cilt sorunlarını teşhis etmeye çalışacağını söylemiştik.

Vücudun dış yüzeyini kaplayan vücudun en büyük organı olarak tanımlanan cilt, birçok etkenden ötürü hastalıklara yatkın hale geliyor. Bu yüzden cilt bakımı ya da cilt hastalıklarına odaklanan şirketler yatırımcılar gözünde oldukça değerli. 

Bugün elde ettiğimiz bilgilere göre cilt hastalıklarına odaklanan Berlin merkezli Formel Skin'in 30 milyon Euro'luk yatırım aldı. Yatırım, Cherry Ventures, Heartcore Capital ve Vorwerk Ventures tarafından desteklendi. Singular ve Heal Capital tarafından yönetildi. Şirket, yatırımı Avrupa pazarlarına yayılmak için kullanacağını açıkladı. Formel Skin, kurulduğundan bu yana toplamda 36 milyon Euro'luk bir yatırım aldı.

Formel Skin'in Kurucu Ortağı Florian Semler'e göre dermatolojik durumlar genellikle ömür boyu sürmesi ve düzenli tedavi gerektiren hastalıkların başında geliyor. Konuyla ilgili sözlerine şöyle devam ediyor: "Formel Skin olarak yüksek maliyetli tedavi maliyetlerini en aza indirerek herkesin ulaşabileceği bir hale getirdik."

2019'da Florian Semler, Anton Kononov ve Dr. Sarah Bechstein tarafından kuruldu. Kişiye özel uzaktan tedavi sunan şirket, şu ana kadar cilt sorunu yaşayan 150 bin kişiye ulaştı. Formel Skin'in çalışma sistemine giren hastaların öncelikle bir anket doldurması gerekiyor. Hemen ardından şikayetçi olduğu cilt sorununu gösteren bir fotoğraf yüklemesi isteniyor. Uygulama vakayı bir cilt doktoruna yönlendiriyor. Doktor, gerekli incelemeyi yaptıktan sonra hastaya vakaya özel bir tedavi yöntemi devreye giriyor. Şirketin iş modeli abonelik sistemi üzerine kurulu... Bunun aylık ücreti ise  olan 50 Euro. Formel Skin, 70 çalışana sahip. Formel Skin, son dönemde akne, rosacea ve melazma tedavilerine odaklanan şirket haline geldi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.