Apple, çalışanları için maske şartını kaldırıyor

Apple çalışanları maske zorunluluğunun kaldırıldığı ofislerde maske takmak zorunda kalmayacak. Maskelerin bugünden itibaren perakende çalışanları için isteğe bağlı olacağı belirtiliyor.
Apple, çalışanları için maske şartını kaldırıyor

Geçtiğimiz haftalarda Apple'ın bazı mağazalarında müşteriler için maske şartını kaldırdığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Şirket, Ohio, Kansas, Kentucky, North Carolina, Georgia ve yakın zamanda yerel maske kurallarını kaldıran diğer eyaletler de dahil olmak üzere ABD genelindeki bazı Apple mağazalarında artık müşterilerin maske takmasını zorunlu kılmayacağını açıklamıştı. Teknoloji devi şimdi de çalışanları için maske şartını kaldırmaya başlıyor.

Bloomberg'ün haberine göre aşılı şirket çalışanları yerel kapalı maske zorunluluğunun kaldırıldığı ofislerde maske takmak zorunda kalmayacak. Maskelerin bugünden itibaren az sayıda yerde perakende çalışanları için isteğe bağlı olacağı belirtiliyor. Apple daha önce de bazı mağaza ve ofisler için maske gereksinimlerini haziran ayında kaldırmıştı, ancak yeni oluşan varyantlar nedeniyle bu gereksinimi temmuz ayında geri getirmişti.

Apple'ın ofislerini ne zaman açacağı da kesin olarak belli değil. Ancak teknoloji devi geçtiğimiz aylarda ofise dönüşler için yeni şartlar açıklamıştı ve Apple, mağaza ve şirket çalışanlarından üçüncü doz aşıyı yaptırdığına dair kanıt isteyeceğini duyurmuştu. Paylaşılan bilgilere göre bir çalışanın aşı sırası geldiğinde aşı olmak için dört haftası olacaktı.

Şirket, aralık ayında planlanan 1 Şubat'taki yeniden açılışı süresiz olarak ertelemişti. Apple CEO'su Tim Cook da çalışanlara gönderdiği bir notta işe dönüş tarihinin henüz belirlenmediğini söylemişti. 1 Şubat tarihi duyurulduğu zaman Tim Cook, çoğu çalışanın öncelikle ofiste bir veya iki gün çalışacağını; daha sonra Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri ofiste çalışmalarının isteneceği hibrit bir çalışma düzenine geçeceklerini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.