Bazı Apple mağazalarında müşteriler için maske zorunluluğu kalkıyor

Apple, Ohio, Kansas, Kentucky, North Carolina, Georgia gibi maske kurallarını kaldıran eyaletlerde bulunan mağazalarında artık müşterilerin maske takmasını zorunlu kılmayacağını açıkladı.
Bazı Apple mağazalarında müşteriler için maske zorunluluğu kalkıyor

Apple, söz konusu Covid-19 ve bu kapsamda yapılan düzenlemeler olduğunda belki de en çok gündemimize aldığımız şirket. Bunun nedeni ise Apple'ın her geçen gün yeni bir güncelleme ile geliyor olması. Hatırlarsanız teknoloji devi geçtiğimiz aylarda ofise dönüşler için yeni şartlar açıklamıştı ve Apple, mağaza ve şirket çalışanlarından üçüncü doz aşıyı yaptırdığına dair kanıt isteyeceğini duyurmuştu. Paylaşılan bilgilere göre bir çalışanın aşı sırası geldiğinde aşı olmak için dört haftası olacaktı.

Ofise dönüş için böyle bir karar alan Apple, şimdi de bazı eyaletlerdeki mağazaları için kimi kısıtlamayı kaldırmaya karar verdi. Bloomberg'ün haberine göre şirket, Ohio, Kansas, Kentucky, North Carolina, Georgia ve yakın zamanda yerel maske kurallarını kaldıran diğer eyaletler de dahil olmak üzere ABD genelindeki bazı Apple mağazalarında artık müşterilerin maske takmasını zorunlu kılmayacağını açıkladı. Yani bu eyaletlerde halihazırda maske zorunluluğu kalkmış durumda ve Apple da aslında buna uyuyor. 

Apple, hangi mağazaların maske gerektirdiğini belirtmek için web sitesini de güncelledi. Web sitesinden herhangi bir ABD mağazasına tıkladığınızda eğer aşılarınız tamsa maske takmanın zorunlu olmadığını belirtiyor. Bir başka Apple mağazasına baktığımda ise maske takmanın zorunlu olduğunu görüyorum. Yani bu durum şu anda mağazadan mağazaya değişiklik gösteriyor. Eğer ABD'de yaşıyorsanız ve bir Apple mağazasını ziyaret edecekseniz öncelikle bu gerekliliklere göz atmakta fayda var. 

Sonuç olarak, Hawaii, Oregon ve Washington gibi daha katı kurallara sahip eyaletlerde maskeler hala gerekli. New York ve Connecticut gibi bazı eyaletlerde ise yüz maskeleri yalnızca tam aşılı müşteriler için isteğe bağlı. Diğer ülkelerde ise bu konuyla ilgili henüz yeni bir gelişme yok. Ülkemizde ise maske konusunda henüz esneklik sağlanmadığı için Apple mağazalarına girerken maske takmak zorunlu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.