Biyoteknoloji girişimi Stämm Biotech, 17 milyon dolar yatırım aldı

Girişim, 3D teknolojisini kullanarak hücreleri üç boyutlu olarak büyütmek amacıyla özel olarak tasarlanmış küçük plastik silindirik odacıklar üretiyor.
Biyoteknoloji girişimi Stämm Biotech, 17 milyon dolar yatırım aldı

Biyoreaktör, biyolojik veya biyokimyasal proseslerin kontrollü ortamlarda ve operasyon koşullarında gerçekleştirilmesini sağlayan cihazlar olarak tanımlanıyor. Bu cihazlar; aşı, antibiyotik gibi çalışmalarda ön plana çıkıyor. Bu nedenle özellikle Covid-19 salgınında bu alanda çalışan girişimler yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre, biyoreaktör geliştirmeye odaklanan Stämm Biotech, 17 milyon dolar yatırım aldı. Buenos Aires merkezli şirket, toplam yatırım miktarını 17,2 milyon dolara çıkardı. Tura şirketin mevcut yatırımcılarından  Draper Associates, SOSV, Grid Exponential, VistaEnergy, Teramips, Cygnus Draper ve Dragones VC katıldı.Şirketin yeni yatırımcılar arasında Varana, Vista, New Bolluk, Trillian, Serenity Traders, Teramips, Decarbonization Consortium yer aldı.

 2014 yılında kurulan şirket; David Pizzo, Federico D' Alvia Vegh, Juan Francisco Llamazares Vegh ve Yuyo Llamazares Vegh tarafından faaliyete geçti. yeni gelen yatırımı iş gücü sayısını iki katına çıkarmak ve operasyonlarını diğer ülkelere yaymak için kullanacak. Temelde endüstriyel ölçekli biyoreaktörler dev, sterilize edilmiş tank olarak karşımıza çıkıyor. Bu biyoreaktörler genellikle silindir biçimindedir, boyutları litreden birkaç metreküpe kadar değişir ve çoğunlukla paslanmaz çelikten yapılıyor. 

Girişim, 3D teknolojisini kullanarak hücreleri üç boyutlu olarak büyütmek amacıyla özel olarak tasarlanmış küçük plastik silindirik odacıklar üretiyor. Yani reaktörlerin boyutunu küçültüyor. Bir taraftan maliyet tasarrufu sağlıyor. Ama henüz şirketin ürünü piyasaya çıkmadı. Yani teknolojisini hala ürünleştirilemedi. Bu yıl bu hedefi gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.