Kardiyolojiye odaklanan uzaktan hasta izleme platformu Story Health, 22,6 milyon dolar yatırım aldı

2020'de faaliyete geçen California merkezli girişim, sistemine kayıtlı hastalara profesyonel sağlıkçılardan oluşan bir ekiple ilaç tedariki sağlıyor.
Kardiyolojiye odaklanan uzaktan hasta izleme platformu Story Health, 22,6 milyon dolar yatırım aldı

Yılda yaklaşık 300 bin kişi kalp krizi geçirmekte ve bunların 100 bini ölümle sonuçlanıyor. Bu hastalık son derece karmaşık ve maliyetli bir bakım sürecini kapsıyor. Bu nedenle Covid-19 pandemisiyle zor günler geçiren bu hastalar için bu alanda uzaktan bakım sağlayan platformlar önem kazandı.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre kardiyoloji alanına odaklanan uzaktan hasta izleme platformu Story Health, 22,6 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Northpond Ventures ve B Capital Group tarafından yönetildi. Yatırım turuna LRVHealth ve mevcut yatırımcılar Define Ventures ve General Catalyst katıldı. Yeni gelen yatırım Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak. Şirketin toplam yatırım miktarı 26,6 milyon dolara çıktı.  

Şirket; Tom Stanis, Nikhil Roy ile kardiyolog Dr. Ashul Govil tarafından kuruldu. Story Health, hastaları evde tedavi etmek için yapay zeka bağlantılı bir sistem oluşturdu. 2020'de faaliyete geçen California merkezli girişim, sistemine kayıtlı hastalara profesyonel sağlıkçılardan oluşan bir ekiple ilaç tedariki sağlıyor. Platform üzerinden doktorlar, hasta verilerine ulaşabiliyor. Bu veriler elektronik sağlık kayıtlarına (EHR)'ye entegre edilebiliyor. 

Uzaktan hasta izleme, dijital sağlık ve sağlık teknolojisinde hızla büyüyen bir alan olma özelliğini taşıdığı bilinen bir gerçek. Story Health, sanal kardiyoloji alanında çalışan tek şirket değil. 20 milyon dolar yatırım alan Heartbeat Health de bu alanda yer alıyor. Yine aynı alanda faaliyet gösteren Eko Health, 2020'de 65 milyon dolar yatırım almıştı.

Dün de kronik hastalık bakım yönetim şirketi Omada Health 192 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Omada; diyabet, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarına sahip kişilere kişiselleştirilmiş tedavi yöntemleri sunuyor. Kullanıcılara hastalık özelinde diyet, egzersiz, kan şekeri ölçümlerini takip etmelerine yardımcı oluyor.

Son dönemde sağlık sektörü alanında yapılan yatırımları buradan takip edebilirsiniz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.