93 milyon dolar yatırım alan Beam, Türkiye'ye açılmayı hedefliyor

Beam tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 93 milyon dolar yatırım aldı. Beam'in 93 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Affirma Capital'ın liderliği ile birlikte gerçekleşti.
93 milyon dolar yatırım alan Beam, Türkiye'ye açılmayı hedefliyor

Her geçen gün isimlerini daha fazla duymaya başladığımız mikro mobilite girişimleri, yatırımlar almaya devam ediyor. Singapur merkezli elektrikli scooter ve elektrikli bisiklet kiralama girişimi olarak karşımıza çıkan Beam, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Beam tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 93 milyon dolar yatırım aldı. Beam'in 93 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Affirma Capital'ın liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna, Affirma Capital'ın haricinde ise Sequoia Capital India, Hana Ventures, ICT Capital, EDB Investment (EDBI), AC Ventures, RTP Global ve Momentum Venture Capital da katıldı.

Alınan 93 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Beam'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 135 milyon dolara ulaştı. Yatırım sonrasında şirketin değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Beam tarafından aktarılan bilgilere göre ise alınan 93 milyon dolarlık yatırım, şirketin özellikle Asya bölgesinde yeni ülkelere açılması, 5. nesil Beam Saturn elektrikli scooterlarının kullanıma sunulması ve Micromobility Augmented Riding Safety (MARS) isimli güvenlik teknolojisini geliştirmesi için kullanılacak. 

Hedef Türkiye!

2018 yılında Alan Jiang ve Deb Gangopadhyay tarafından Singapur'da kurulan Beam, şu an için Malezya, Tayland, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda ülkelerinde toplamda 35 şehirde aktif olarak hizmet veriyor. Yeni marketlere adım atmak isteyen Beam'in odağında ise Japonya, Endonezya, Filipinler, Vietnam ve Türkiye bulunuyor.

Kısacası elektrikli scooter ve elektrikli bisiklet kiralama girişimi Beam, yakın zamanda Türkiye operasyonuna başlayabilir. Hatırlatmak gerekirse elektrikli scooter kiralama çözümü LINK'in İstanbul'da hizmet vermeye başladığını da geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bu konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.