TikTok daha fazla gelir elde etmek için video süresini uzatacak

Kullanıcılar, 1 dakikanın üzerindeki videoları izlemenin kendilerini strese soktuğunu belirtti. Anket sonuçlarına rağmen, TikTok yönetimi, kullanıcılarla aynı fikirde değil. 
TikTok daha fazla gelir elde etmek için video süresini uzatacak

Ocak ayında TikTok'un test ettiği özellikler arasında Bitmoji benzeri Avatarlar, Sizin İçin sayfası için anahtar kelime filtreleri, grup sohbetleri, ses odaklı canlı yayınlar, canlı yayınlarda ekran paylaşımı ve Twitch benzeri abonelik özellikleri yer aldığını sizlere aktarmıştık. TikTok bu özelliklere ek olarak video içeriklerinin süresini uzatmaya kararlı.

Hatırlarsanız TikTok ilk olarak geçen yıl video içeriklerin süresini 3 dakikaya çıkaracağını açıklamıştı. Ağustos ayında 5 dakikalık videolar için sınırlı sayıda kullanıcı ile Beta testini başlatan şirket, 10 dakikalık videoları da test etti.  

TikTok yakın zamanda Kullanıcı tabanına video uzunluklarıyla ilgili bir anket gönderdi. Anketi tamamlayan kullanıcılar, 1 dakikanın üzerindeki videoları izlemenin kendilerini strese soktuğunu belirtti. Anket sonuçlarına rağmen, TikTok yönetimi kullanıcılarla aynı fikirde değil. 

Kullanıcı deneyiminin her uygulama için kritik olduğu bir dönemde TikTok'un kullanıcı taleplerine kulak asmaması, sizi şaşırtmış olabilir. Ancak sosyal ağ şirketlerinin rekabette sınır tanımaması, her şirketin gelirleri artırmak için yeni yollar aramasına yol açıyor.

Ne de olsa uzun videolar, videoda geçirilen süreyi ve izlenme oranlarını artıracaktır. Bu da TikTok için reklam verenlere pazarlayabileceği yeni veriler anlamına geliyor. 

TikTok'un Instagram, Snapchat, Twitter ve YouTube tarafından kopyalanmasının ardından video formatlarında değişikliğe gitmesi içerik seçeneklerini artırmak istemesinden de kaynaklanıyor olabilir. Hatırlarsanız şirket, Hikayeler formatını da kopyalamak için harekete geçmişti. 

Öte yandan kısa video içerikler, kullanıcı tarafından daha fazla ilgi görüyor. Video analiz şirketi Conviva'nın aktardıklarına göre; 2021 yılında YouTube'daki videoların yüzde 12'si bir dakikadan kısa videolardan oluşuyor. 

TikTok, şimdiye kadar başarılı bir operasyon yürütmüş olsa da; uzun video formatlarını platforma dahil ettiğinde, kısa video içerik tercih eden kullanıcılar, içerik tüketimlerini azaltabilir. Belki de şirket bu nedenle uygulama içinde yalnızca kısa içeriklerin yer aldığı bir alan tasarlayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.