Twitter bahsedildiğiniz tweetlerden çıkmanızı sağlayacak

"Bu konuşmayı terk et" özelliği sayesinde bahsedildiğiniz (mention) bir Twitter konuşmasından kendinizi çıkarabileceksiniz. Bu özellik aynı zamanda kişilerin sizden tekrar bahsetmesinin önüne geçecek.
Twitter bahsedildiğiniz tweetlerden çıkmanızı sağlayacak

Son yıllarda platformuna özellik ekleme konusunda hızına yetişemediğimiz Twitter, yalnızca son bir ayda eksileme, video oynatma hızını değiştirme, topluluklar için yetkilendirme ile thread makale editörü ve iyi botlara özel etiketler özelliklerini hayata geçridi. Şirket şimdi de "Bu konuşmayı terk et" (leave this conversation) özelliğini test ediyor. 

Bu özellik sayesinde bir bahsedildiğiniz (mention) bir Twitter konuşmasından kendinizi çıkarabileceksiniz. Bu özellik aynı zamanda kişilerin sizden tekrar bahsetmesinin önüne geçecek. Özellik kapsamında konuşma devam ederken bildirim almayı durdurabileceksiniz. Tüm bu imkanlar sağlanırken, herhangi birini engellemeniz gerekmeyecek, böylece tweet selini (thread) görmeye devam edebileceksiniz. 

Özellik, uzun yıllardır sosyal ağlardaki özellikleri keşfetmesiyle tanınan mühendis Jane Manchun Wong tarafından paylaşıldı. Aktarılan bilgilere göre;  "bu konuşmayı terk et" özelliği, "konuşmayı sessize al" özelliğinden farklı çalışıyor. 

Bu özelliği kullandıktan sonra konuşmada beliren kullanıcı adınız, mavi rengini yitirerek normal bir metin olarak görünüyor. Böylece kullanıcılar, söz konusu konuşmayı okurken, kullanıcı adınız üzerinden profilinizi görüntüleyemiyor. 

Yeni özellik sayesinde Twitter'da ani bir bahsetme ile konuşmalara dahil edilme külfetinden kaçınabilirsiniz. Bunun yanında sizi takip eden kişiler, uzun vadede Twitter konuşmalarına dahil olmak istemediğinizi bahsedilmek istemediğinizi kavrayabilir. 

Şu an içi özelliğin ne zaman yayınlanacağı ya da yayınlanıp yayınlanmayacağı bilinmiyor. Ancak son zamanlarda platformda kullanıcıya daha fazla kontrol vermek için çabalayan şirket, özelliği yayınlamaya sıcak bakabilir. Zira "bu konuşmayı terk et" özelliği, kullanıcıya kontrol vermenin ötesinde bu siber zorbalığın önüne geçen bir araç olarak da konumlanabilir. Özelliğin yayına alınmasıyla "Beni bu mention'dan çıkarın" meme'i gerçeğe dönüşebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.