Twitter, video oynatma hızını değiştirmeyi test ediyor

Twitter Support hesabının yaptığı paylaşıma göre sosyal medya platformunda izlediğimiz videoları artık, 0.25x'ten 2.0x'e kadar farklı hızlarda izleyebilme imkanına sahip olacağız.
Twitter, video oynatma hızını değiştirmeyi test ediyor

Video izlerken bazen zamanımız daha değerli oluyor veya kendi adıma çok yavaş konuşan kişilerin yer aldığı videoları izlemek adeta işkenceye dönüşüyor. Böyle durumlarda, videoyu eğer YouTube'dan izliyorsam genelde hızlandırma özelliğini açıyorum, ama eğer Twitter'da karşıma çıkan bir videoya göz atıyorsam elim kolum bağlı bir şekilde ekran karşısında izlemek durumunda kalıyorum. Neyse ki Twitter, yaptığı açıklamada bunun değişmek üzere olduğunu belirtti.

Twitter Support hesabının yaptığı paylaşıma göre sosyal medya platformunda izlediğimiz videoları artık, 0.25x'ten 2.0x'e kadar farklı hızlarda izleyebilme imkanına sahip olacağız. Şu anda bu özellik beta sürecinde ve her kullanıcı için açık değil. Testte olanlar ise farklı hız seçeneklerine erişmek için tıklayabilecekleri veya bir video izlerken üzerine dokunabilecekleri küçük bir donanım görecekler. Buradan da videonun hızını ayarlamak mümkün olacak. 

Özellik şu anda sadece web ve Android kullanıcıları tarafından test edilebiliyor. Twitter sözcüsü Joseph Nuñez'e göre, kullanıcılar platformlarına bağlı olarak tweet videoları, sesli tweet'ler, özel sohbetlerdeki videolar ve canlı video tekrarları için oynatma hızını seçebilecekler. Joseph Nuñez ayrıca Twitter'ın gelecekte testi iOS kullanıcıları için aktif edeceklerini de söylüyor.

Özelliği denemek için web ve Android'de Twitter'ı açtığımda henüz test kullanıcılarından biri olmadığımı görüyor ve dolayısıyla video hızlandırmayı da deneyemiyorum. 

Twitter'ın ayrıca, kullanıcıların daha uzun metinli tweetler göndermesine izin verebilecek yeni bir özellik üzerinde çalıştığı da belirtiliyor. Uzmanlara göre şirket, kullanıcıların platformda mevcut 280 karakterlik sınırı aşan gönderiler yazmasına izin verebilecek. Bu konudaki detayları da merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.