Volkswagen Grubu, Huawei'nin otonom sürüş teknolojileri bölümünü satın almak istiyor

İki taraf da bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Bu satın almanın çok da ucuz olmayacağı söylentiler arasında yer alıyor.
Volkswagen Grubu, Huawei'nin otonom sürüş teknolojileri bölümünü satın almak istiyor

Otomotiv endüstrisinde son yılların en çetin rekabeti sürücüsüz araç teknolojilerinde yaşanıyor. Volkswagen Grubu da bu alanın iddialı isimleri arasına girmeye çalışan şirketlerden biri. Şirket, bununla ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. İddialara göre Volkswagen Grubu, 2021 yılında 99 milyar dolar gelir elde eden Huawei'nin otonom sürüş teknolojileri bölümünü satın almak istiyor. İki taraf da bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. 

Bu satın almanın çok da ucuz olmayacağı söylentiler arasında yer alıyor. Çünkü Huawei'in bu alana 2021 yılı içinde Ar-Ge faaliyetleri içim toplamda 1 milyar dolar harcamayı planladığı biliniyordu. Bunun için 5 bin personelden oluşan bir Ar-Ge ekibi kurmayı da hedeflediği kaydedilmişti.

Bir taraftan Aralık ayında Huawei ilk elektrikli arabası Aito M5'i tanıtmıştı. Şubat ayında teslim etmeye başlayacağı belirtilmişti. Daha önce Seres SF5 olarak bilinen modelin fiyatı 39 bin dolar yani 250 bin Yuan'dan başlayacağı açıklanmıştı. Bir taraftan 

Volkswagen'in son dönemde elektrikli ve otonom otomobillere olan ilgisi biliniyor. Temmuz 2019'da Volkswagen, Ford'un sürücüsüz otomobil birimi Pittsburgh merkezli Argo AI'a oldukça büyük bir yatırım yapmış, Volkswagen, şirkete 2,6 milyar dolar vermiş, Neredeyse iki yıl sonra, Argo AI'in değeri 7,5 milyar dolara yükselmişti. Volkswagen'in otonom sürüş özelliğine ve şirketin ticari araç birimi için önemli bir yere sahip olan ID.BUZZ adlı minibüs modelinin ilk versiyonunu tanıtmıştı.

Yaptığı satın almalar ve ürettiği modellerle piyasada adından söz ettiriyor. Şirketin bu konuyla ilgili yaptığı çalışmaların detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.