Volkswagen ve Argo AI, otonom sürüş için ilk test aracını tanıttı

Volkswagen, tamamen elektrikli çalışan beşinci nesil ID.BUZZ adlı minibüs modeliyle ile ilgili dört yıllık planını açıkladı.
Volkswagen ve Argo AI, otonom sürüş için ilk test aracını tanıttı

Temmuz 2019'da Volkswagen, Ford'un sürücüsüz otomobil birimi Pittsburgh merkezli Argo AI'a oldukça büyük bir yatırım yapmış, Volkswagen, şirkete 2,6 milyar dolar vermiş, Neredeyse iki yıl sonra, Argo AI'in değeri 7,5 milyar dolara yükselmişti. Volkswagen ve Argo dün yeni bir haberle yeniden gündeme geldi. 

Volkswagen'in otonom sürüş özelliğine ve şirketin ticari araç birimi için önemli bir yere sahip olan ID.BUZZ adlı minibüs modelinin ilk versiyonunu tanıttı. Tamamen elektrikli çalışan beşinci nesil araç ile ilgili dört yıllık plan açıklandı. 2022 yılında Hannover fabrikasında üretilen aracın test sürüşlerinin Münih yakınlarındaki Neufahrn’daki Argo geliştirme merkezinde başladığı ve burada devam edeceği açıklandı. Argo AI’nın Kurucusu ve CEO’su Bryan Salesky, beş yıllık çalışma sonunda Münih sokaklarında yapılacak test sürüşü konusunda heyecanlı olduklarını dile getiriyor.

2025'te Almanya'nın belirli kentlerinde yolcu taşıyacak

2025 yılından itibaren yolcuların otonom ID.BUZZ araçlarla kullanıcıların Almanya'nın belli şehirlerindeyolculuk yapabilmesi hedefleniyor. Yani araçlar, Moia’nın altında bir sürüş paylaşım filosu olarak hizmete sokulacak. 2017’den beri Hamburg’daki “yolculuk havuzlama” hizmetinin bir parçası olarak bir elektrikli araç filosu işleten platform, bu aracı hizmet aracı olarak Hamburg'ta tanıtacak. Moia Avrupa ve ABD şehirlerinde 1 milyon elektrikli taşıtla hizmet vermeyi hedefliyor.

Volkswagen'in otonom sürüş departmanı başındaki isim olan Christian Senger de aracın içinde altı lidar, on bir radar ve on dört kameradan oluşan bir çevre tanıma sisteminin olduğunu söyleyerek sürüş deneyimi açısından aracın temel ve en önemli özelliğinden bahsediyor. Volkswagen’in ilk kez 1950 yılında üretmiş olduğu klasik minibüs T2 temel alınarak üretilen araç, ilk olarak 2017'de tanıtılmıştı. Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess o dönem yaptığı açıklamada; klasik minibüsü elektrikli araç olarak yeniden icat ederek geri getirdiğini ve aracın geçmiş ile geleceği birleştirdiğini söylemişti.

Volkswagen'in son dönemde elektrikli ve otonom otomobillere olan ilgisi biliniyor. Yaptığı satın almalar ve ürettiği modellerle piyasada adından söz ettiriyor. Şirketin bu konuyla ilgili yaptığı çalışmaların detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.